Skoči na vsebino

Assetto Corsa

mAxL

Recommended Posts

Paps, si si naštimal meni nastavitev v desnem kotu ekrana? Tam imaš možnost nastaviti FOV.

Enable dev apps: vklop razvijalskih aplikacij kjer boste med drugimi dobili opcijo za namestitev FOV, pozicijo sedeža in naklon.

1. Pojdi na C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\assettocorsa\system\cfg

2. Odpri assetto_corsa.ini

3. Edit: ENABLE_DEV_APPS=0 v ENABLE_DEV_APPS=1

4. V igri se v desni app vrstici odpre Onboard settings Verjetno že veste, mogoče bo pa komu prav prišlo. ;)

• Odgovori 7,1k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Okayama je zrihtana in je vam na voljo tukaj. Povejte svoje mnenje, da vidm kaj mi je uspelo narediti v 9 mesecih.

Lep pozdrav fantje. Imam nekaj novega za pokazat. Nova proga v izdelavi:  

Hehe...moral sem;  

Posted Images

Paps, si si naštimal meni nastavitev v desnem kotu ekrana? Tam imaš možnost nastaviti FOV.

Enable dev apps: vklop razvijalskih aplikacij kjer boste med drugimi dobili opcijo za namestitev FOV, pozicijo sedeža in naklon.

1. Pojdi na C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\assettocorsa\system\cfg

2. Odpri assetto_corsa.ini

3. Edit: ENABLE_DEV_APPS=0 v ENABLE_DEV_APPS=1

4. V igri se v desni app vrstici odpre Onboard settings Verjetno že veste, mogoče bo pa komu prav prišlo. ;)

Mam to zrihtan. Samo če dam mal višje sedež pa že smešno zgleda.

Paps, fora te formulce sploh v silverstonu je to, da ma formulca zmer več gripa kukr mislš d ga ma.. Tko d probi mal "posilt" na pospeševanjih in zaviranjih.. Sem se zdele ene 20min trudu da bi v Imoli zbil rekord ki je pri 1.41.9, sam mi nekakor ne rata vseh teh šikan odpeljat tko k treba v enem krogu. Če bi sektroje sestavu bi šlo, ma je res težko , tok razmetava čez robnike :D

Hja zgleda bom mogu še kak krog naredit.

No saj je res balansiran krog cez cel ovinek, ampak 1,3 sekunde razlike? :D

Bo treba se kak krog narest ocitno :)

1.3 sekunde ni veliko pri skoraj 2. minutah. Vsak ovinek 0.1 in to je to. Sem gledal njegov in tvoj krog. Tebe je kar na nekaj ovinkih odneslo iz idealne linije in v vsaj 2 ovinki si proti njemu izgubil 0.3 - 0.4 sekunde. Bi moral pogledati telemetrijo. Ti povem.

Hja zgleda bom mogu še kak krog naredit.

Vaja, vaja, vaja. Ne gre tko na easy. Vedno bolj se bodo rekordi približevali ničli. Vi očitno niste nikoli hotlapali v res dolgem obdobju, jaz sem to probal v GPL-ju, kjer smo (takrat še ob pomanjkanju interneta in online dirk) samo hotlapali in to v zelo dolgem obdobju. Rekordi so padali od leta 2000 pa vse do 2010. Se pravi 10 let je folk konstantno hotel izboljševati rekorde krogov. In itak, če si sposoben in imaš dovolj časa na voljo, ti to na koncu uspe.

Ampak vedno bolj se ta rekord približije optimalnemu času (ki je itak relativen). In vedno boljši kot je rekord, vedno težje ga je izboljšati.

Se spomnim leta 2002, ko so v GPL-ju prišle nove proge, ena od njih je bila Zeltweg, jaz pa Huttu sva se dnevno bojevala za rekord in to je trajalo kake 14 dni. No, če danes pogledam na listo rekordov, sva tam na okoki 15. mesta.

mTowwTFxcb77474294b9147c73616269b8995341-gpl_Zeltweg.png

Amapk jaz sem imel rekord 1. leto od izida proge, Huttu pa 2.ega. S tem da sva se v vodstvu zamenjala najmanj 10x. Hudo! Katere borbe!

Nauk 1: nikoli ni optimalnega kroga!

Nauk 2: vedno se obstoječi rekord da izboljšati!

Sedaj si pa milsite kar si hočete ;)

Hmmm bom sprobal jutri Mitja(ce bo po sreci). :)

Vidim tudi da vozijo brez ABS in TC, jaz sem imel oboje :oops: Ampak TC zato ker je odziv pedala bil cuden(nelinearen). Se pa baje da bolj ucinkovito bremzati brez ABS(pri Zondi, F458 je druga zgodba).

Glede hotlappanja - do zdaj, pred AC, sem se zavzel le za en rekord in sicer v gtr2 Dubai, cisto iz heca da vidim ce zmorem in se danes stoji (F550, Dubai). Vse kar je vec kot 20-30 krogov v teh starih simulacijah mi je dolgcas, v AC pa ne vem, vedno se naucis nekaj vec. Je spil dejansko toliko boljsi glede fizike da skoraj ni primerjave z ostalim. Moje mnenje vsaj...

Te vleče a ne? No, mene vleče vsaka Resna simulacija. Teh je bilo do danes malo, GPL, iRacing, netKar in AC. Vse ostalo je bilo enki vmes.

In AC me bo še dolgo tega, v to sem prepričan. Ponavadi komi čakam da grem domov iz šihra in zalavfam AC :)

Res željan vožnje in s tem uspehov (avtomatično), ne?

ps: za primer koliko časa smo v GPLju delali rekorde.

Proga Monaco

ps: daumu 0000 so pred 2001!

9EjtLSIofb1ccf679e77eafd4304fbc8dcc13004-gpl_Monaco.png

To pa je lista rekordov, a ne? Nagužvani kosardine v konzervi ;)

Mene bolj kot sami krogi impresionira to na kakšen način jih je naredil. Preklopiš iz ene serije na drugo, mezmes zamenjuješ proge in po vsakih 3 krogih(rečmo da je res kar pravi, verjetno je pa tudi malo potreniral preden je šel live timing) postaviš rekord. Zares neverjetna adaptacija na različne okoliščine. Zraven očitne nadarjenosti pa se ključ uspeha verjetno skriva tudi v kvaliteti treninga in posledično v nulo nastavljenim setupom za njegov stil.

Lahko samo rečem to kar sem že zelo velikokrat opazil. Nekateri imajo pač talent, tako da ni važno katero simulacijo vozijo. Vedno bodo hitri. To vidim pri igralcih, ki so prej vozili LFS, nato rF, sedaj pa iRacing ter Assetto Corsa. V vseh teh so v samem vrhu.

Vaja, vaja, vaja. Ne gre tko na easy. Vedno bolj se bodo rekordi približevali ničli. Vi očitno niste nikoli hotlapali v res dolgem obdobju, jaz sem to probal v GPL-ju

Stvar je v tem, da se meni ne da veliko trenirat. Jaz imam ponavadi dosti že 20 krogov, preden odpeljem dirko. Vsaj tako prakso imam v iRacingu.

Enostavno nimam potrpljenja za "nešteto" krogov hotlapanja. Vsak hotlap challenge, ki sem ga naredil v AC, je bil okoli 10-15 krogov. Formulce mi pa itak nikoli niso sedle.