57X 962 Napisano August 20, 2015 Share Napisano August 20, 2015 A bi lasten, 24/7 AC slo-racing server, kaj pripomogel k večjim užitkom "public" dirkanja? Ciljam v to smer, da bi se vedno dobivali na istem mestu (serverju) in posledično tudi na TS, kar neprecenljivo izboljša fun factor. Tak model se je nekako obnesel, ko sem aktivno igral css in bf2. Na css sploh nismo imel svojega serverja. Dovolj je bil slovenia css public + privat Ventrilo kanal s passwordom. S časom se je število in frekvenca druženja drastično povišala. Ahhhh.. good ol' times Me pa nekaj zanima - tisti, ki se spoznate na software.. zakaj hudiča Kunos ne zrihta s Steamom, da bi uporabnik lahko počekiral, kje igra drug uporabnik in joinal na server? Že itak je MP v osnovi zasnovan, da ne pritegne množic, pol pa še taka simpl funkcija fali. To mi že od nakupa AC ni jasno, v čem je keč, da to ne deluje.. 3 Citiraj Link to post
markop 702 Napisano August 20, 2015 Share Napisano August 20, 2015 Po moje bi bistveno zvišalo fun factor. Na IR je recimo practice cel teden dostopen in se ponavadi najboljše bitke zgodijo kar tam. Ko si siguren vase pa gres na kaksno dirko. Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano August 20, 2015 Share Napisano August 20, 2015 Ti stalni mitingi bi bli dobri na vseh racing špilah. Samo TS postavljen, pa se magari publike šopa. Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano August 20, 2015 Share Napisano August 20, 2015 Zaenkrat TS še ne more bit online 24/7, ga pa komot vklopim popoldan/ob večerih. Če pozabim, naj nekdo kriči 24/7 server bi pa tudi moral bit available soon (o podrobnostih ne bi še ta moment...) 1 Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano August 20, 2015 Share Napisano August 20, 2015 Ja, ta Soon je vedno zanimiv in brez podrobnosti ... 1 Citiraj Link to post
sarabwt 130 Napisano August 20, 2015 Share Napisano August 20, 2015 A bi lasten, 24/7 AC slo-racing server, kaj pripomogel k večjim užitkom "public" dirkanja? Ciljam v to smer, da bi se vedno dobivali na istem mestu (serverju) in posledično tudi na TS, kar neprecenljivo izboljša fun factor. Tak model se je nekako obnesel, ko sem aktivno igral css in bf2. Na css sploh nismo imel svojega serverja. Dovolj je bil slovenia css public + privat Ventrilo kanal s passwordom. S časom se je število in frekvenca druženja drastično povišala. Ahhhh.. good ol' times Me pa nekaj zanima - tisti, ki se spoznate na software.. zakaj hudiča Kunos ne zrihta s Steamom, da bi uporabnik lahko počekiral, kje igra drug uporabnik in joinal na server? Že itak je MP v osnovi zasnovan, da ne pritegne množic, pol pa še taka simpl funkcija fali. To mi že od nakupa AC ni jasno, v čem je keč, da to ne deluje..z enim sošolcem se dobimo skori vsak dan na skypu in gremo dirkat, tko da pomojem ja, to bi prpomoglo. Problem je edino, če ni nobenega gor na serverju. Če je server prazen, noče bit noben sam gor. Pravzaprav je tko zmeri... Serverji od gt3 nordschleife so zdej prazni, ampak če pride gor 5 ljudi, je čez 15 minut puhn. In ja, ne bi smelo bit preveč težko prikazat listo tvojih prjatlu na steamu in zraven (če že drugega ne) napisat vsaj ime serverja na katerem so... Drugače maš pa možnost napisat komu sporočilo če se gre vozit s tabo Citiraj Link to post
57X 962 Napisano August 21, 2015 Share Napisano August 21, 2015 (urejeno) Ni problem, če je game server prazen. Če pride na TS par folka, se bojo/mo ziher zmenil za race ali dva, kjerkoli že. Takrat je pa fino, če obstaja lasten server, da se zadovolji potrebe po eksotičnih kombinacijah, katerih na regular server listi običajno ni. Ostala mesta se pa itak potem hitro zafilajo. Crasherje pokickamo dol in gas Uredil August 21, 2015 - 57X Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano August 21, 2015 Share Napisano August 21, 2015 Pri AC je problem, da moraš server itak ugasnt, če hočeš zamenjat kombinacijo prog in dirkalnikov - tko da nima smisla, da je 24/7 pržgan Kvečjemu mogoče TS, sam mora eden izmed teh, ki so gor, imeti dostop do AC serverja ... Citiraj Link to post
markop 702 Napisano August 21, 2015 Share Napisano August 21, 2015 Jaz pa priporočam weekly kombinacijo proge/dirkalnika. 1 1 Citiraj Link to post
57X 962 Napisano August 21, 2015 Share Napisano August 21, 2015 Matjaž, se strinjam, TS mora bit na voljo non stop, da se sploh lahko dobimo na enem mestu. Tu bi lahko uporabili kakšen slovenski public TS server in prosili admine, če nam naredijo privat kanal zaklenjejn s passwordom. Za AC pa ne razumem problema? Nekdo rabi fizični dostop do serverja, da spremeni kombinacijo?Marko, prehitevaš po desni, brez žmigavca. Taprvo je treba ugotovit, če je 24/7 AC server sploh smiselna poteza. Ostalo pa je potem stvar dogovora. Weekly server se tud men dopade. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano August 21, 2015 Share Napisano August 21, 2015 Jaz sem ze predpostavil, da je server 24/7 smiseln. Sicer pa se to najbolje ugotovi tako, da se zadevo postavi in zmeri utrip. Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano August 21, 2015 Share Napisano August 21, 2015 Če hočeš spremenit progo - moraš ustavit server. Spremenit konfiguracijo in ponovno zalaufat server ... Isto je za katerkoli druge spremembe (dolžina dirke, dirkalniki, itd.) Tako da ja ... nekdo bi moral imet dostop do računalnika, kjer bi laufal AC server. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano August 21, 2015 Share Napisano August 21, 2015 Kakšne so sploh zahteve za PC za laufat AC server ? Citiraj Link to post
57X 962 Napisano August 21, 2015 Share Napisano August 21, 2015 Matjaž, kako pa to naredim, če npr rentam server pri ponudniku, ki nudi najem AC serverja? Verjento obstaja neka remote zadeva al kako to gre? Citiraj Link to post
markop 702 Napisano August 21, 2015 Share Napisano August 21, 2015 (urejeno) Matjaž, kako pa to naredim, če npr rentam server pri ponudniku, ki nudi najem AC serverja? Verjento obstaja neka remote zadeva al kako to gre?Je možnost ja...https://www.rackservice.org/index.php/game-servers/assetto-corsa Uredil August 21, 2015 - MarkoP Citiraj Link to post
Recommended Posts