SkyNet 21 Napisano February 2, 2014 Share Napisano February 2, 2014 Se opravičujem, če sem koga razjezil ampak sem želel le povedat svoje mnenje. AC spremljam že kar nekaj časa, kot poprej netkar pro (in kar je bilo še pred nK pro...zgolj netkar?) in poznam fiziko Kunosovih simulacij kar dobro (ne odlično, dobro), zato so bila moja pričakovanja glede AC ustrezno velika. Nenazadnje, F3000 v netkaru mi je po fiziki in obnašanju eden najboljših simuliranih avtov, pa je od tega minilo že precej let. @silicijeva dolina: zato sem tudi napisal, da dopuščam možnost, da je zadeva nedodelana. LFS vozim že 12 let, pa je še vedno nedodelana, nedokončana, a se je že v zgodnjih verzijah (npr 0.2) vozila boljše (občutek, obnašanje) kot se AC, ampak to je zgolj moje mnenje. Ne pravim da je AC slaba, pričakoval sem enostavno več...mogoče pa sem tudi preveč navajen iRacinga, tudi to je možno Se pa strinjam glede vozniških izkušenj in primerjave simulacij, največ kar sem vozil je bil megane RS in golf 5 gti, tako da težko sodim o realnem obnašanju dirkalnikov. Čeprav, če se ne motim je tudi Marin Čolak v tej temi napisal, da mu AC "baš nije nešto", pa ima ustrezne dirkaške izkušnje. Kar se pa tiče travniške verzije...če imam možnost, rad preizkusim igro kolikor se da pred nakupom. Do zdaj sem kupil še vsako simulacijo, ki sem jo vozil dlje kot uro, dve In moje mnenje bi bilo čisto isto, če bi igro kupil s tem da bi imel občutek, da sem proč vrgel 35€. 2 Citiraj Link to post
kimikaze 342 Napisano February 2, 2014 Share Napisano February 2, 2014 Vsi smo že kdaj imeli kaj travniškega, pa igra ni bila nič boljša ko smo potem kupili original Igra pač dejansko v nekaterih elementih spominja na arkado (kar pa vem da ni). Njegovo mnenje je pa povsem sprejemljivo in verjetno ima svoje razloge zakaj tako. Kar meni gre na jetra zadnje čase, je kakšna "božja svetinja" je v očeh uporabnikov AC. Noben ne bi smel več reči ničesar, kar se ne sliši lepo o AC. Kar se mene tiče je Kunos še vedno najboljša ekipa za ustvarjanje simulacije. Dejstvo pa je, da AC ni niti slučajno njihov maksimum. Pač stopili so korak nazaj v smislu čistokrvne simulacije, da je igra tako bolj prijazna širšemu krogu. Bomo pa zato imeli večjo bazo igralcev, večjo prepoznavnost, več "enakovrednih" nasprotnikov, lažje in prijaznejše rokovanje z igro itd. Nekdo, ki je prej moral iskati stikalo za vžig, ga pač razumem, da mu je AC korak nazaj v smislu simulacije, kar pa seveda ne pomeni, da je to kakšno merilo, ki govori o pristnosti simulacije. Je pa to njegovo mnenje in ima vso pravico do njega. Citiraj Link to post
kimikaze 342 Napisano February 2, 2014 Share Napisano February 2, 2014 Offtopic: http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspx Za AMD uporabnike so izšli beta driverji z podporo Mantle(nova alternativa za DX api(deluje na podoben način, kot deluje low level API za konzole)) za uporabnike 7000 serije kartic in navzgor(core next). Da stvar deluje kot mora, mora stvar podpreti tudi razvijalec igre. Kljub temu pa nekateri poročajo o izboljšanju FPS-jev in bolj tekočem igranju določenih iger kljub temu, da niso podprte. Splača se preizkusiti. Nesrečnik jaz z AMD kartico serije 6000 Citiraj Link to post
zamex23 1 242 Napisano February 2, 2014 Share Napisano February 2, 2014 Js mam in zaenkrat še nič novega v ac-ju..je pa zato veliko bolj epic saj so čist zje*** battlefield tak da zdej še v optionse ne morem. Če pa ročno vključim mantle pa se igrce sploh pržgat noče ampak sam crasha. Citiraj Link to post
Paps 597 Napisano February 2, 2014 Share Napisano February 2, 2014 Za AMD uporabnike so izšli beta driverji z podporo Mantle Nesrečnik jaz z AMD kartico serije 6000 Enako Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano February 2, 2014 Share Napisano February 2, 2014 Js mam in zaenkrat še nič novega v ac-ju..je pa zato veliko bolj epic saj so čist zje*** battlefield tak da zdej še v optionse ne morem. Če pa ročno vključim mantle pa se igrce sploh pržgat noče ampak sam crasha. Jaz ne dam nikoli beta gonilnikov,ker je zadeva še v preizkušanju.Ko pa bo uradni izzid pa posežem po njih,kajti tudi,če je 14% pohitritev v igrah kot poročajo testerji se splača.Poročajo pa tudi o več kot 50% pohitritvi,če si lastnik dveh R9 290x grafikulje. Citiraj Link to post
JocoG23 416 Napisano February 2, 2014 Share Napisano February 2, 2014 Se opravičujem, če sem koga razjezil ampak sem želel le povedat svoje mnenje. AC spremljam že kar nekaj časa, kot poprej netkar pro (in kar je bilo še pred nK pro...zgolj netkar?) in poznam fiziko Kunosovih simulacij kar dobro (ne odlično, dobro), zato so bila moja pričakovanja glede AC ustrezno velika. Nenazadnje, F3000 v netkaru mi je po fiziki in obnašanju eden najboljših simuliranih avtov, pa je od tega minilo že precej let. Mogoče sem res malo preveč fanboyevski glede AC ampak meni je to in nKpro simulacija z daleč najbolj 'naravnim' filingom. Mogoče fizika ni v vseh avtih najboljša od ostalih simulacij ampak tukaj se avto res 'pogovarja' s tabo. ISI-jeva fizika mi deluje preveč on-off, vmes med tem pa je nekam lahko drseti z avtom(Flat6 je idealen primer). iRacing sem sprobal ampak mi res ni sedel, sem sicer probal tud starejšo "travniško" verzijo ki mi je bila veliko boljša sploh FFB ko greš čez grbine(tu nima konkurence), potem ko sem probal spet lani julija mi je bilo pa res čudno vse skup, verjetno so kaj spremenili. RaceRoom sem ravno danes zanalašč spet pognal ampak na žalost je to daleeč od GTR2, enostavno avto nikoli nima griba in drsi v vse smeri FFB pa je tudi kot da bi bilo pol sekunde zamika. Sredi ovinka malo prej na gas in namesto da bi spreden konec lezel iz ovinka(ali zadnji) zdrsi cel avto povsem vzporedno(sideways). To se mi ne zdi normalno. Vozim simulacije že 10 let(od 14-ega leta), mam samo na R2P 539 dirk od 2006 naprej, sicer nimam nekaj izkušenj iz RL razen kartinga ampak vseeno se kar spoznam in tudi vse sem že probal. Je pa res da ima vsak drugačen okus in tudi profi vozniki imajo lahko zelo različna mnenja Se mi pa zdi, po par krogih, da so v AC 0.6 verziji tire model naredili malo težji, verjetno zaradi tarnanj ljudi da je prelahko za vozit. Citiraj Link to post
baty 484 Napisano February 4, 2014 Share Napisano February 4, 2014 Kr velik napredek ai-ja. VERZIJA 6.02 Na določenih stezah se avto še zmeraj kdaj "zabije" v robnik, drugače vedno bolj deluje uredu ta AC. Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano February 4, 2014 Share Napisano February 4, 2014 AI so kar dosti izboljšali. Sem pa opazil, da se je Huttu dolgočasil za vikend in je pobral rekorde s Formulo Abarth... Povezava! Citiraj Link to post
JocoG23 416 Napisano February 4, 2014 Share Napisano February 4, 2014 Jep, zanima me le kašne časi bi imel z ostalimi avti. BTW še dokaz da tudi naši simulatorji niso le igrice; Atze Kerkhof, iz dnevne sobe do pravega kokpita Povezava! Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano February 4, 2014 Share Napisano February 4, 2014 Ja, če bo napraskal 400k€ Citiraj Link to post
DDF1 170 Napisano February 4, 2014 Share Napisano February 4, 2014 Zakon, potem pa jamramo da so volani za 500 EUR dragi Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano February 5, 2014 Share Napisano February 5, 2014 Men je najboljši folk, ki komentira: ah, kaj si kupuješ te volane pa daješ 500€. Za tak dnar dobiš že avto pa greš lahko zares dirkat. Ha ha, fucking, ha... Teslo 5 Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano February 5, 2014 Share Napisano February 5, 2014 Ja, glih 2 gume dobiš za ta dnar... Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano February 5, 2014 Share Napisano February 5, 2014 Vsak po enga fička, Kurent bo pa nelegalno eno cesto zapru, pa se gremo dirkat mal. nacinalna klasa 6 Citiraj Link to post
Recommended Posts