Skoči na vsebino

Assetto Corsa

mAxL

Recommended Posts

Velikokrat se pozablja na nastavitve vhodnih enot(volan, gas, bremza,...). V praksi se je že večkrat izkazalo, da se z primerno nastavitvijo vhodnih enot pridobi veliko več kot samo z zamenjavo setupa z boljšim. Konec koncev za popolno kontrolo, rabimo za vsako kombinacijo avtomobila in proge drugačne nastavitve vhodnih enot, ki so prilagojene nekemu setupu, kateri pa je prilagojen našemu stilu vožnje. Vsaka dobra simulacija upošteva ta aspekt vhodnih enot ki je zraven ostalih faktorjev enakovreden člen, ki določa uspešnost. Začuda pa uporabniki večino časa posvečajo lastni vožnji in setupu(s čemer seveda samo po sebi ni nič narobe), natavitve vhodnih enot pa pustijo skoraj vedno enake, kar je po moje velika greška.

• Odgovori 7,1k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Okayama je zrihtana in je vam na voljo tukaj. Povejte svoje mnenje, da vidm kaj mi je uspelo narediti v 9 mesecih.

Lep pozdrav fantje. Imam nekaj novega za pokazat. Nova proga v izdelavi:  

Hehe...moral sem;  

Posted Images

Manc - priporočam da si prebereš kaksno od knjiig Speed Secrets in od Skip barberja in se naučis osnov. Ko si enkrat 3 sekunde od rekordov, potem poznaš osnove... Odličen video od Skipa:

Setup je lahko tudi pri top voznikih zelo različen, pa so vseeno povsem skupaj. Point tega je da poznaš svoj stil vožnje, kaj kakšna nastavitev sploh spremeni in s setupom prilagajaš avto sebi.

Imel sem enkrat priložnost voziti setup od Huttuja. En ga je poslal kolegu iz Radicals. Setupa nisem mogel voziti ker je mel toliko prekrmarjenja, da vsakič ko sem zaviral in čisto malo obrnil volan, me je zasukalo.

Jaz vozim od drugih setupe, če se meni ne da ubadat oz. grem totalno v napačno smer. Na koncu vedno nekaj spremenim da mi bolj odgovarja.

Je že res kar pravte glede setupov, da ima vsak svoj stil itd., pa vseeno, z default setom al pa od Jocota - za F Abarth je 2s razlike pri meni. In vedno sem hitrejši s tujim dobrim setupom, ker ga sam pač ne znam sestavt, pa sem dost probaval in bral. Ponavadi le spremenim kakšno malenkost ko dobim dobro osnovo.

Ja, se strinjam s tabo daks. Jaz nikoli nisem znal sestavit setupa. Znam ga le malenkost prilagodit svojim željam. Z Jocotovim sem pa skoraj 3 sekunde hitrejši (hehe, celo hitrejši od Jocota na Imoli, čeprav je setup za Mugello - jaz sem se sicer jebal skor eno uro, da sem dobil ta čas, on je pa verjetno v treh krogih to odpeljal) :)

Evo setup. Samo spremeni končnico v .ini.

Čas sem mel 1:43:928. Je pa v bistvu default setup, samo spredaj sem ARB zvišal na 7 in avto spustil v poden. Z default sm pa pol sekunde slabši.

Če ne moreš pod 1:45 z default setupom, ti tut proper setup (kar tale moj definitivno ni) ne bo veliko koristil...

E30 grp.A@Vallelunga.txt