zokid 772 Napisano November 18, 2011 Share Napisano November 18, 2011 Takole ker sem od besede prišel do dejanja vam bom v tej temi prikazoval postopek oz. napredek izdelovanja volana F1! Naprej sem izdelal papirnato matrico Nato sem matrico prenesel na iverno ploščo Sledi izrez lukenj priprava na fino brušenje volanskega obroča Sedaj sledi dolgotrajno fino brušenje, da bom dobil lepe linije in okrogline volana! O napredku vas bom še naprej obveščal v sliki in besedilu 7 Citiraj Link to post
tauko 6 Napisano November 18, 2011 Share Napisano November 18, 2011 Si si pa vzel kar precejšen iziv Kater volan boš pa riskiral za ostalo el.periferijo? No,sam za v vednost, to je čist običajna surova iverica in ne mdf :wink: ti priporočam, da si rajši priskrbi ta prav mdf, če ne boš mel ful problemov s tem materialom, ki ga maš sedaj na voljo! V primeru, če boš volan oblekel v usnje je pa itak vseen Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 18, 2011 Avtor Share Napisano November 18, 2011 to se dela lesena matrica, ker še študiram al bom ostal na iverki poliester, mdf pa je že naročen in bo jutri že v delavnici, z iverko če jo prav pripraviš oz obdelaš ni nobenih problemov bom kar na svojem probal je itak že vajen vsega Citiraj Link to post
tauko 6 Napisano November 19, 2011 Share Napisano November 19, 2011 No sej navsezadnje je to tvoja odločitev :wink: In če ti bo projekt uspel,ni vrag, da ne bo še kdo naročil izdelavo volana,hehe in boš konkurenca ostalim firmam Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 19, 2011 Avtor Share Napisano November 19, 2011 Dajmo že enkrat reči bobu-bob, ker opažam da tile novi forumaši gledate samo kako kaj zaslužit ali kaj poceni dobit oz. zbijat cene kot da smo na kakšni tržnici. Tale in še par drugih projektv sem predstavil zato da se vidi da se določene zadeve dajo narediti tudi doma z nekaj volje in znanja za dosti manjšo ceno oz. minimalni vlozek. še najmanj pa ne študiram da bi se z DIY izdelko okoriščal oziroma služil na njih.Tudi ta volan ko bom končan in če bo spodoben izdelek ga bom podaril oz. pokasiral samo za material in kakšen pir, tudi če jih dobim pol 10 naročil bo vsak plačal samo material oz. bom vsakemu navoljo za kakšen nasvet.(aja pa pred casom sem ze naredil podoben volan na priblizno enak nacin, samo malo drugacni materiali,pa se zaj sluzi svojemu namenu pa je tega ze ene 3 leta) Vsi ki imate kašna drugačna mnenja oz trženje ali oderuško luplenje aktivnih članov foruma bolje da ne komentirate mojih postov . TAUKO naredi volan sam pa ga zaradi mene prodajaj za 500e 6 Citiraj Link to post
zamex23 1 242 Napisano November 19, 2011 Share Napisano November 19, 2011 Vseen enih 50€ bi pa lahk dal za njega..simbolična cena Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 19, 2011 Avtor Share Napisano November 19, 2011 bomo na pikniku poračunali Citiraj Link to post
play 502 Napisano November 19, 2011 Share Napisano November 19, 2011 Pa kako ga ne razumete no, on dela to za svojo dušo, pač mu je v totalno veselje in hvala bogu, malo je takih ljudi. 4 Citiraj Link to post
tauko 6 Napisano November 19, 2011 Share Napisano November 19, 2011 okej, zgleda da ste nekateri kr mal preveč občutljivi in prvo s tem komentarjem si itak malce v temo brcnil, ker je bilo tko al tko mišljen kot sarkastičen, šaljiv, neresen post in nima veze z nobenim financam ali pa s tem, da bi kakorkoli uporabil/i tvoje zasluge oz. tvoj trud in cenim nekako to, da si se pripravil za izdelavo lastnega izdelka! In tudi nisem neki otroče, ki bi lapal tja v 3 krasne in imam spoštovanje do članov. ki že nekaj časa bivate na tem forumu, sploh ker sem novinec tukaj! Razen, če ste bolj resne sorte in nimate smisla za šalo Sem sem se prijavil, da sploh vidim in občutim, ka se dogaja na slo-sim sceni,kok je sploh privržencev in kaj je kaj novega na sim periferiji! Tako,da se z moje strani opravičujem, če sem koga užalil s tem! Veliko veselja pri izdelavi volana 2 2 Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 20, 2011 Avtor Share Napisano November 20, 2011 evo danes sem malo dodelal volan in sicer pri gripu spredaj in zadaj dodal dodatne ploščice zaradi bolšega oprijema nato je sledilo mukomučno šmirglane in spet šmirglanje in spet šmirglanje in nastalo je tole: spredaj zadaj od strani še kako paše v roke prispelo je pa tudi en del elektronike ki pride vgrajena v volan 2 Citiraj Link to post
play 502 Napisano November 20, 2011 Share Napisano November 20, 2011 Bravo, bravo....poročej! Citiraj Link to post
edgeslo 1 162 Napisano November 20, 2011 Share Napisano November 20, 2011 Svaka čast, da se lotiš tolk zaribane stvari kot je izdelava F1 volana. U bistvu si živ dokaz da ni vse samo $, ampak da se z voljo in manj denarja da narediti isto ali celo še bolje kot nam nudijo velike firme. Citiraj Link to post
play 502 Napisano November 20, 2011 Share Napisano November 20, 2011 Točno to, pa še sam ga čisto prilagodiš po sebi, kje ti bo pasala tipka kje to, kje ono, res pohvale!! Ne rečem, neko ročno nardit, pa števčke uredit, volan pa, hmmmm (sicer kot vidim,te tudi ne bo veliko koštalo, pomoje približno 100e) Citiraj Link to post
FBR18 112 Napisano November 20, 2011 Share Napisano November 20, 2011 To potem paše na G25/27? Sva se že z bratom menila če ti dobr rata ti ga odkupim Gledam že skos tistga thrustmasterja samo 600€ se mi nekako ne daje. A je sploh kdo mel tukej T500 na probi? Citiraj Link to post
Recommended Posts