Popular Post zokid 772 Napisano November 15, 2011 Popular Post Share Napisano November 15, 2011 Kot sem obljubil , bom naredil vodič kako doma preprosto in poceni naredit ir-tracker Kot prvo za izdelavo potrebujemo naslednje stvari: - spajkalnik in pribor(cin pasta.......) -gardena krog za rože(dobite jih v vrtnih centrih),lahko pa uporabite kaj drugega-mora biti plastika za lažjo izdelavo slike nisem našel zgleda pa takole: -Univerzalni napajalnik nastavljiv(da se tudi preko usb-ja ampak so upori drugačni) -3 IR led diode tipa OSRAM SFH485P zakaj ta tip diode- enostavno zato ker so najbolj vzdržljive in imajo dobro svetilost -3 upore to se pravi vsak po 30 ohm 1/4 wata kdor se ne razume na kupi upore na katerem so iste barve črtic kot na sliki dvožilni kabel , stikalo za izklop, olfa nož, klešče, vžigalnik, šivanka, izolir trak Ko imamo vse potrebno za izdelavo na mizi najprej gadena krog izrežemo takole pustimo dolge palčke ker jih bomo zdaj na mero skrajšali, ki pa mora biti tašna: uporabimo vžigalnik da malo ukrivimo palčke in dobimo željene mere nato z malo šivanko. ki jo predhodno ogrejemo z vžigalnikom na vsaki palčki naredimo po dve luknji in ne pozabimo da na sredini tudi prideta 2 luknji, ker uporabljamo 3 led diode- in stavimo led diode, vendar moremo pazit da imamo dovolj razmaka med luknjicami, da ne pride do kratkega stika: ko imamo diode nameščene začnemo z spajkanjem upora in kabla na diode: točno tako naredit kot prikazuje slika: za električarje za nas ki nismo vešči el. shem pa pride v poštev tale slika: res je potrebno pazit kam nalotamo upor- to se pravi na +pol diode,ki pa ga prepoznamo po tem da je krajši od - pola vse skupaj izoliramo z izolir trakom jaz se zalijem z vročo plastiko da je vse fiksno ko smo tole naredili vzamemo napajalnik ga nastavimo na vrednost 3v in na koncu kabla odščipnemo univerzalni nastavek zmerimo polariteto(+in minus), če nimate volt metra pri hiši poglej v navodila od napajalnika(ponavadi je črni kabel z belo črto)zlotamo na ir tracker. Vzmes na +pol še dodamo mikrostikalo za izklop napetosti! Takole naš ir tracker je končan zdaj še vrežemo samo plastični krogec velikosti malega kroga gardene in ga zalepimo na ir tracker, na ta krog nalepimo še en kos ježeka na slušalke drugi kos ježeka Naložimo software ki je v priponki Da ne pozabim kamera je obvezna Za vse inf ali nejasnosti sem na voljo Vir:http://www.free-track.net/english/ 10 Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano November 15, 2011 Share Napisano November 15, 2011 Zorko for president. Bom tole pokazu enmu modelu k obvlada, da mi skp fukne. Citiraj Link to post
sennas 1 040 Napisano November 15, 2011 Share Napisano November 15, 2011 Podrobna navodila, sam mene bi ziher ubilo, sestavu pa ne bi potemtakem nikoli. 1 Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano November 15, 2011 Share Napisano November 15, 2011 Zakon! Tole bo en super vikend projekt! Upam, da bo kamera, ki se mi valja nekje po predalih dobra. Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 15, 2011 Avtor Share Napisano November 15, 2011 najbolše so stare kamere ker se nimajo premaza proti ir svetlobi Citiraj Link to post
zamex23 1 242 Napisano November 15, 2011 Share Napisano November 15, 2011 Drugče pa ni treba takle lotat skup ampak vzameš žico in oblikuješ v takem razmerju ko je zokid nalepu sliko in napelješ lučke za smreko in je stvar rešena (sej vete božič pa to),aja pa ostale lučke ko so na štriku ugasnat Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 15, 2011 Avtor Share Napisano November 15, 2011 takole sem jaz delal, je pa moznosti milijon in vsak nekaj novega zgrunta- lahko delaš tudi z ovitkom od kulice- flumastrom itd....... pri žici moreš pazit na dobro izolacijo ker če ne di bodo med dirko stali lasje v luft Citiraj Link to post
marko 36 Napisano November 15, 2011 Share Napisano November 15, 2011 Lepo si tole pošlihtu, zdej se bojo pa vsem glave obračale kamera je pa una od PS3 k je nekje zgor omenjena ok? al maš kako priporočilo? Citiraj Link to post
play 502 Napisano November 15, 2011 Share Napisano November 15, 2011 zokid kapo dol, lepo ,men je res zakon tole, ker se vse sam lotiš!! Ps2,Ps3 ima skor enako kamero Eye toy,se dobi za 10e Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 15, 2011 Avtor Share Napisano November 15, 2011 za ps2 kamere nimam pojma, da pa se lepo in dosti boljše naredit z wiiii kontrolerjem Citiraj Link to post
play 502 Napisano November 16, 2011 Share Napisano November 16, 2011 za ps2 kamere nimam pojma, da pa se lepo in dosti boljše naredit z wiiii kontrolerjem Keri kontroler, imam vse poceni http://playgame.biz/product_info.php?products_id=2377 remote Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 16, 2011 Avtor Share Napisano November 16, 2011 jp tale ja,baje je tale varianta najbolj odzivna Citiraj Link to post
play 502 Napisano November 16, 2011 Share Napisano November 16, 2011 No če bo kdo nucal za kolege 20e kom Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano November 16, 2011 Share Napisano November 16, 2011 A vse isto, samo da imaš namesto webcam tam wiimote? Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano November 16, 2011 Avtor Share Napisano November 16, 2011 jp zaj kateri softwere rabiš in kako wija dat na pc pa nimam pojma oz se nisem niti zanimal za tole varijanto, ker mi ne pride v poštev Citiraj Link to post
Recommended Posts