UrosL 8 Napisano March 29, 2010 Share Napisano March 29, 2010 Zanimivo. Moj glas bi bojda naj bil oddan, a ko sem pogledal rezultate, ga ni bilo med njimi. Nato sem ga izbrisal in skušal ponovno glasovati, a mi je spet ven vrglo isto napako kot prej... Link to post
PEK 2 291 Napisano March 29, 2010 Share Napisano March 29, 2010 Končno celo probal mod... sm zlo razocaran nad tako visokim gripom, ki ga majo (GT2) avti. Za moje pojme je gripa 3x preveč. Po tem ko vozis enak porsche v endurance modu in gres pol tega sprobat se ti zdi kot bi igral NFS2. Upam da mi vsaj en pove kako dobit/nastavt kak boljši ffb plug-in, ker tut FFB je totalni poraz napram nekaterim ostalim modom. Link to post
FBR18 112 Napisano March 29, 2010 Share Napisano March 29, 2010 Ja ni men tud ne pusti glasovat... pač na končni rezultat prištejte +1 za P1... zmagal bo pa tko al tko GT2 Link to post
gregor vodicar 476 Napisano March 29, 2010 Share Napisano March 29, 2010 V to temo ne pište ničesar, ko bo glasovanje končano se bo tema zbrisala, da ne bo smetila tukaj po forumu;) LP! Link to post
gregor vodicar 476 Napisano March 29, 2010 Share Napisano March 29, 2010 Sm odpru novo temo za glasovanje, da ne bo problemov, tko d glasujte tam, tud če ste že kle. Prosim ne pisat ke, ko bo glasovanje zaključeno se bo tema zbrisala. http://www.slo-racing.com/index.php?showtopic=417&st= Lp! Link to post
mm46 11 Napisano March 29, 2010 Share Napisano March 29, 2010 Končno celo probal mod... sm zlo razocaran nad tako visokim gripom, ki ga majo (GT2) avti. Za moje pojme je gripa 3x preveč. Po tem ko vozis enak porsche v endurance modu in gres pol tega sprobat se ti zdi kot bi igral NFS2. Upam da mi vsaj en pove kako dobit/nastavt kak boljši ffb plug-in, ker tut FFB je totalni poraz napram nekaterim ostalim modom. Se strinjam, sploh ffb je gnil. A tole menjavanje voznikov bo obvezno al lahko en odvozi cele 3 ure? Link to post
gregor vodicar 476 Napisano March 29, 2010 Share Napisano March 29, 2010 Če sta v ekipi 2 je obvezna (en usaj 1 uro) Lahko pa tut sam odpelješ 3 urno dirko. Lp! Link to post
gregor vodicar 476 Napisano March 30, 2010 Share Napisano March 30, 2010 Kakšne imate želje glede časovnega termina oz datuma? Jest sm mal gledu koledar in se mi zdi še najbl primern datum 28 april. To je sreda in sicer 1 teden po dirki na kitajskem, tko d bi mel 1 teden lahko server, ker med dirkama f1 je takrat 3 tedne pavze tko d pomoje da bi šlo. Mislu sm pa recimo da se vozi nekje od 20.00-23.00?? Lp! Link to post
UrosL 8 Napisano March 30, 2010 Share Napisano March 30, 2010 Končno celo probal mod... sm zlo razocaran nad tako visokim gripom, ki ga majo (GT2) avti. Za moje pojme je gripa 3x preveč. Po tem ko vozis enak porsche v endurance modu in gres pol tega sprobat se ti zdi kot bi igral NFS2. Upam da mi vsaj en pove kako dobit/nastavt kak boljši ffb plug-in, ker tut FFB je totalni poraz napram nekaterim ostalim modom. No ja, Endurance Series ima eno veliko hibo in to je nanadna izguba trakcije oziroma gripa. Tukaj je recimo ocena (v Nemščini) Marca Hennericija in ga tudi moti ravno to. Also, wieder reinsetzen und Gasgeben. Erste Kurve, Abflug, zweite Kurve Abflug. Eigentlich brauche ich an der Stelle garnicht weiterzumachen. Als Rennfahrer merkst Du sofort, ob ein SimCar etwas mit einem echten Rennwagen gemein hat. Dies ist bei Porsche RSR leider nur begrenzt der Fall. Der Wagen vermittelt leider nicht das Gefühl, dass ein echter RSR vom Fahrverhalten vermittelt. Fährt man mit gemäßigtem Tempo rein, Untersteuert die Karre endlos. Fährt man zu schnell rein, kommt ein plötzliches Snap-Oversteer. Nach einer gewissen Eingewöhnungszeit machts dann auch wieder Spaß, insbesondere der Sound und die Optik, aber mit der Realität hat der Wagen nur in Teilen zu tun. Sedaj pa na FFB za ILMS 2.77. Zadeva ni bila narejena v carFactory, zatorej lahko pozabimo na RealFeel podporo. Kot alternativo priporočam Leo's FFB plugin (LeoFFB.ini in LeoFFB.dll gresta v Plugins mapo - vsak avto rabi svoj lasten *.ini, tako da je najbolje, da imaš nek backup folder in jih imaš tam shranjene za vsakega posebej). Če uporabljaš RealFeel, ga ne pozabi izklopiti tako, da nastaviš procente na 0 v RealFeelPlugin.ini. Moje Leo's FFB nastavitve za GT2 razred (katere sem pridobil s pomočjo tega vodiča): 25.0 Front Wheel lock angle, degrees (max deflection to one side from straight on) 0.736 Front wheel distance to centerline (half the front wheel track) in metres, from .pm file 1.67 Front axle distance to body reference point (about half the wheel base) in metres, from .pm file 2.5 Relative strength of FFB effects 6.0 Aligning moment curve shape / feeling of tyre losing grip. Lower numbers are duller, range 1.0 .. 10 0.99 Negative aligning moment parameter for high slip angles, range 0.0 ... 1.0 4.01 Slip angle where aligning moment reverses direction - typically between 8 and 15 degrees 3.4 Caster (dimetionless) 0.0 Camber ratio (not degrees!) 1.0 Road bumps feeling on the wheel 11500.0 maximum FFB force for stationary and low speed effects 10.0 stiffness of stationary wheels 1.5 wheel rubber hardness (1..5) 8.0 how quickly static forces drop off when rolling Accurate pneumatic trail and stationary tyre forces simulation These default settings were tested on default rFactor BMW Formula 1 (c)2007 Leo Bodnar This software is for end users only. Use, bundling or referenceing by hardware manufacturers is prohibited. FW Lock Angle in Caster si nastavi po svojih merilih, kot imaš nastavljeno v setupu od avta! RealFeel nastavitev: [LM-P2] MaxForceAtSteeringRack=1500.000000 SteeringDamper=11500.000000 FFBMixerRealFeelPercent=0.000000 SmoothingLevel=0 Tako, to je to na hitro. PS: Lahko si pa ogledaš naslednjo temo na racedepartment forumu (potrebna registracija) > FEELS REAL FFB for rFactor Te nastavitve bi naj pričarale verodostojen FFB brez vsakršnega plugina. Sam še nisem sprobal, uporabljam pa FEELS REAL FFB nastavitve za GTR2 in GTR: Evo in sem precej zadovoljen. Link to post
gregor vodicar 476 Napisano March 30, 2010 Share Napisano March 30, 2010 Ja jest mam en controler.ini za ffb v rfactorju, in se pri večini modov lahko kakšen race07(ON) skrije proti rfactorju. Če ga kdo želi naj mi napiše zs al pa še bolš na mail. Lp! Link to post
FBR18 112 Napisano March 30, 2010 Share Napisano March 30, 2010 Ja jest mam en controler.ini za ffb v rfactorju, in se pri večini modov lahko kakšen race07(ON) skrije proti rfactorju. Če ga kdo želi naj mi napiše zs al pa še bolš na mail. Lp! Preden te prosim za njega, me zanima če ima slučajno kakšen efekt al maš to na G25 al pa na Momotu... ne bi rad da bo na konc še slabš... če ne mi ga pa lahko kar pošlješ na spicparkeljc(afna)gmail.com. Tenx Link to post
PEK 2 291 Napisano March 30, 2010 Share Napisano March 30, 2010 Hvala bogu za izgubo trakcije. Tukej se mi res zdi tko kot bi kak NFS igral na zalost. Mogoče ferarija kaj bolj zanaša... Mogoče sm preveč kritičen do tega gripa ker imam velik raj avte z malo gripa (TCL, HistoryX, V8, E90, endurances,..) kot pa tiste s polno gripa (razni prototipi in moderni openwheel)... Recmo s temu porscham tut "krofov" ne morm delat, mozno je sicer, da je default setup tako zanic/dobr hehe. Vodicar za tist .ini se pa zmenva pol na msn. Link to post
gregor vodicar 476 Napisano March 30, 2010 Share Napisano March 30, 2010 Ja nared si backup pa ni treba nč skrbet. Ta ini je bil v originalu narjen za momota, ampk tut na g25 dela odlično (vsaj za moj okus). lp! Link to post
UrosL 8 Napisano March 30, 2010 Share Napisano March 30, 2010 Jaz bi te tudi prosil za ini, da vidim, kako se obnese. :wink: Mail: stiggyATbmail.si Link to post
gregor vodicar 476 Napisano March 30, 2010 Share Napisano March 30, 2010 bmail, al gmail? poslal bom na oba Link to post
Recommended Posts