Skoči na vsebino

Splošna debata - iRacing

mAxL

Recommended Posts

• Odgovori 5,2k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Danes odpeljal prvo GrandAM dirko z mixed class. Moram rečt, da sem si naredu celo paniko - preden joinaš session piše, da je 50 min. Potem grem not, nalijem cca 15 litrov več bencina kokr se mi je zd

Pogled znotraj novega bolida

Post of the year

Posted Images

On 15. 1. 2017 at 14:25, markop je napisal:

@Matjaž Murn: Imaš mogoče kakšno statistiko koliko uporabnmikov se je logiralo v zadnjem mesecu ali na letnem nivoju ali koliko jih je kliknilo na IRacing podforum ?

Imam statistiko za celoten forum. Mislim, da je malco brez pomena, da se to dogovarjaš, glede na to, da je za vse nove člane 50% off

http://www.iracing.com/membership/

ENcviZx.png

4 hours ago, markop said:

Hehe, in za pogledat 5 renderanih slik rabijo pri Porsche-ju par dni al kaj ? :D

Sorry, sam jaz tem Amerikancem več enostavno nič ne vrjamem... edino ko napišejo podražitev , to drži kot pribito :D

Ja, kar neki ne štima. Pri takem tempu in ob številu avtov iste znamke, ki jih je nedavno izdala konkurenca bi potrebovali par let. Hm, da nima konkurenca in veze prste vmes, da so papirji ostali v predalu;)

Ja okoli VAT je kar vroča kri, ki se še kar ne ohladi. Bojim se da so šli čez limit.

1 hour ago, markop said:

Ja okoli VAT je kar vroča kri, ki se še kar ne ohladi. Bojim se da so šli čez limit.

Mrtve bomo sicer šteli čez eno leto, sem pa prepričan da več denarja ne bodo dobili kot do sedaj. Eni enostvano ne bodo več podaljšali (pri količini prevoženih vitualnih km, se že tudi jaz počasi sprašujem ali sploh še ima smisel...sam žal denarja nazaj ne moreš zahtevat), drugi bodo pač kupili zaradi tega kašen avto ali stezo na leto manj.

Na dolgi rok pa si definitivno počasi kopljejo grob. Pač prihajajo posledice, ker njihov marketing skoraj desetletje ni resno iskal novih kupcev. Očitno je investitor zaprl pipco  in sedaj je panika, sam opalit stare naročnike 3x v dobrih 6 mesecih pa je najbolj nemuna poteza ki si jo lahko privoščiš.Kaj so pričakovali odobravanje ? Ajde, poznam par kretenov ki pišejo po forumih, da tudi če 2x dvignejo ceno ostanejo.... :D

Pa niso sam podražitve... tudi kredibilnost javnih objav jim je blago rečena v k.......

Kaj je z tyre modelom ? To je bil kao magnet , ki naj bi pritegnil simracer-je... Kakšnega info ali članka na to temo ni bilo že lep čas.Kao bo z dirt-om... yeah right, res lahko full stvari iz blata preneseš na road .... Sicer pa , kadar je vreme vroče njihov tyre model že daje občutek kot bi se vozil po spolzkem blatu :D 

Forum.... jesus, tega so še dinozavri programiral... Sloracing portal je top shit roba proti tistemu čemur oni pravijo forum.. pa tud to imajo v delu že od kar sem jaz naročnik (beri 5+ let).

FR3.5 , kao deal done, zdaj miljon izgovorov zakaj je ne naredijo. Enako je bilo z  Honda BTCC,Aston GT 3, no zdaj slišim da se podobna zgodba piše tudi Ferrariju. Pa je vmes še nekaj avtov  in stez za katere je bil kao deal done....

Kaj je z bugi , kje je nov UI, kje so flat spoti.... ? Enostavno zadnja leta samo pumpajo content, da bi s tem ustvarili nove prodaje ki pa očitno ne delajo učinka kot bi ga oni radi :D

Top sim ? Ja, par let nazaj, danes je bolj top price ....

In zdaj se človek vpraša zakaj sem sploh še tam ?

Ker sem bil bedak in sem verjel tem pravljicam in sem si naročnino v preteklih letih napumpal do konca leta 2018 [Jaoo]

Uredil - edgeslo

Si me prisrčno nasmejal. To je pa resna kadidatura za rant of the year :)

2 hours ago, edgeslo said:

Mrtve bomo sicer šteli čez eno leto, sem pa prepričan da več denarja ne bodo dobili kot do sedaj.

Še vedno si nisva na istem. Tle smo vsi na slabšem razen vlad po EU. IR od tega nima nič. Davek v EU do sedaj niso odvajali, ker niti ni bil zaveden na računu. Toliko poznam sistem v ZDA, da vem, da ti posel zaprejo v 1 tednu v kolikor na račun pišeš TAX 0 in ga pol obračunaš pri vhodnem davku. Skratka oni nimajo nič od tega. Ne prej ne sedaj. Kar imajo sedaj je velik glavobol, ker je njihova storitev za EU kar naenkrat 20% dražja.

Na dolgi rok pa si definitivno počasi kopljejo grob. Pač prihajajo posledice, ker njihov marketing skoraj desetletje ni resno iskal novih kupcev. Očitno je investitor zaprl pipco  in sedaj je panika, sam opalit stare naročnike 3x v dobrih 6 mesecih pa je najbolj nemuna poteza ki si jo lahko privoščiš.Kaj so pričakovali odobravanje ? Ajde, poznam par kretenov ki pišejo po forumih, da tudi če 2x dvignejo ceno ostanejo.... :D

Letos prvič posluejo z dobičkom menda. Kar delajo samo govori o stanju konkurence na tem področju. DDV jim ne zamerim. Podražitev, ki je bila prej pa ja. Menda jim gre ogromno denarja za WEB developerje, ker se skozi borijo z ddos napadi. Zadnji je bil prejšnji teden z Daytono.

Kaj je z tyre modelom ? To je bil kao magnet , ki naj bi pritegnil simracer-je... Kakšnega info ali članka na to temo ni bilo že lep čas.Kao bo z dirt-om... yeah right, res lahko full stvari iz blata preneseš na road .... Sicer pa , kadar je vreme vroče njihov tyre model že daje občutek kot bi se vozil po spolzkem blatu :D

Se povsem strinjam. Za pomankljivosti v tyre modelu vejo že dolgo časa, reakcija pa ni in ni. Vsaj taprave ne. Sej neki malega so zboljšali vendar še ni to to. Tole z DIRT-om bomo še vidli kaj bomo na road sceni iz tega dobili.

Forum.... jesus, tega so še dinozavri programiral... Sloracing portal je top shit roba proti tistemu čemur oni pravijo forum.. pa tud to imajo v delu že od kar sem jaz naročnik (beri 5+ let).

Ni kej za dodat. Sramota se strinjam.

FR3.5 , kao deal done, zdaj miljon izgovorov zakaj je ne naredijo.

Renault je odpovedal serijo, če se ne motim in ne dobijo podatkov. Če si kej bral jim je en uporabnik zdaj priskrbel teste na formulci. Neki se dogaja zgleda.

Kaj je z bugi , kje je nov UI, kje so flat spoti.... ? Enostavno zadnja leta samo pumpajo content, da bi s tem ustvarili nove prodaje ki pa očitno ne delajo učinka kot bi ga oni radi :D

Content je bil v določeni meri potreben. Zelo dobre proge in avte so dali ven. Razvili GT3 serijo. Pozabljaš pa na dynamic track. To je za moje pojme ogromen razvoj za tem. Na ovalu je to ful pomembna zadeva kakor sem bral in razumel.

Top sim ? Ja, par let nazaj, danes je bolj top price ....

Jaz mislim, da je kot paket kar oboje. Top price za top sim :) Kot celota. Posamezni deli so drugje boljši se strinjam.

Za moje nadaljne sodelovanje bo odločilen tale Porsche. Potrpežljivo čakamo....

Za DDV ne drži in ne bom popustil :) 

Iracing ga je bojda plačeval do sedaj namesto nas. Vsaj tako trdijo, da so prevzeli breme davka v štartu nase...

Torej je bila končna cena z DDV-jem . Davek obstaja že kar nekaj let in to ni nekaj kar se je zgodilo prejšnji Petek. Če se pa veleumi pri IR čez noč odločijo da je cena, ki je bila prej z davkom, neto, oziroma brez davka.... ne vem kaj ima tle EU zraven :)

@edgeslo

Tudi jaz sem mnenja, da so končni DDV sedaj prevalili na uporabnike. 
Bomo videli koliko ljudi bo še ostalo.
Tisti top bodo seveda vozili še naprej, samo problem je da se denar služi na ostalih "rookijih". :D 

Za dirt mi je malo mar, bi pa probal kakšen rallycross. :D 

Tudi meni je malo žal, da sem podaljšal naročnino. Ko se mi že zahoče vozit še nikoli nisem zagnal IR. 
Vedno vozim Assetto, ker se meni zdi pač boljša. Če bi me že kdaj prijelo bi pa itak gonil samo V8 po Bathurstu
Res pa je da Stefano na pol leta kiksne z tyre modelom pa ga potem popravi. :roll:

Ja očitno se jim ne izide več po taki ceni prodajat ostalim državam. Saj so od začetka od nas dobivali manj, ampak so pa vsaj lahko folk nabrali. Sigurno ga ne bi toliko, če bi že v štartu mi plačevali namesto 15$ na avto (menda je bil tok na začetku?) kar 20+$.

Zdaj pa ko imajo večjo bazo ostalih, se pa lahko upajo to naredit. Ko si enkrat komited z 500€ v tem, se boš prepričal dat še tiste 2 piva na mesec več, v upaju da nisi vseh teh 500 za brezveze zapravil....Pa tudi če jih 20%-25% odide, so vseeno skoraj na istem.

Seveda vse to pišem s predpostavko da so delali pravilno in res od ustanovitve ta naš davek zavajli. Lahko da so se šli delat neumne in upal, da noben ne bo nič prijavil. Tako bi lahko ugoljufali vsako EU državo... ampak rečmo da oni pa niso taki. :P

In ja Marko, imajo od tega več denarja, 17-27% več denarja iz EU... :P 

Uredil - PEK

Moja teza sloni na izdanih računih, kjer je vrednost obračunanage DDVja 0. S tega sem izhajal, da dejansko v EU niso plačevali davka, dokler jih nihče ni nič vprašal. Če na računu navedeš DDV vrednost 0 in ga pol odvedeš ali obračunaš je to davčni prekršek. Poleg tega jim je šlo vse v dobiček. Ne vem zakaj bi na eni strani odvajali DDV pri čemer ga na računo ne bi obračunali. Tako plačuješ davek na dobiček, ki ga ne ustvariš. Moraš biti čuden.

Sklepal sem, da dokler je bila EU baza uporabnikov majhna se EU birokrati niso dregnilio v to. Sedaj, ko je to nek denar pa hočejo svoj delež. Možno je pa itak vse. Ne bom več vztrajal. Bottom line = IR +22 % in to ni malo.

No saj, ta tvoja teza je moj 3. odstavek v katerem je možna napaka, ali pa hvatanje krivine in delat se neumnega... Ko pa enkrat dacarji uletijo je pa v obeh primerih pizdarija :P.  

glede bottom line se pa vsi strinjamo, ko enkrat podrazijo pir za 22% bom jaz tle forum okol obrnu. :D