Skoči na vsebino

Splošna debata - iRacing

mAxL

Recommended Posts

• Odgovori 5,2k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Danes odpeljal prvo GrandAM dirko z mixed class. Moram rečt, da sem si naredu celo paniko - preden joinaš session piše, da je 50 min. Potem grem not, nalijem cca 15 litrov več bencina kokr se mi je zd

Pogled znotraj novega bolida

Post of the year

Posted Images

Lani je bilo za veliko noč ali za novo leto, se ne spomnem 50% popusta in sem si vzel. Se pa naročnina podlajšuje, če jo dokupiš. Malce šok je to. Sem pričakoval 50% off. Je pa bilo v zraku vse skupaj, ker so se naglo širili. Pismo bi rad zbrskal ven kako jim finančno gre.

Feels like:
isheep-store.jpg

Se mi zdi da je prednost iRacinga pred ostalimi simulacijami ravno v uporabniški bazi. Vozni model ni ravno nekakšen presežek.
Sicer veliko raje vozim AC (hotlap), vendar pa iRacing nima konkurence, ko pride do samih dirk. Endurance je pa itak zmaga [ok]

Sicer sem član šele dve leti, ampak z vsako posodobitvijo njihova spletna stran deluje počasneje.
Včasih rabi tudi 30 sekund, da pretvori ukaz, število aktivnih članov pa se tudi ni toliko povečalo, da bi bil to vzrok.

Sicer sem imel namen, da bi odpeljal celotno sezono GT3, ampak ko vidš, da ti manjka kar 9 od 12 stez (135 USD), ter kar hitro mine. 

Uredil - alkoro

Kot sem rekel, rešuje jih user base :D.

BTW ravno danes je IR pošiljal promo kode:

2-Year Renewal is now only $134.25 - use promo code PR-RENEW20162Y 
1-Year Renewal is now only $74.25 - use promo code PR-RENEW201612M
3-Month Renewal is now only $22.50 - use promo code PR-RENEW20163M
1-Month Renewal is now only $9 - use promo code PR-RENEW20161M

Act fast as this offer expires June 30, at 23:59 GMT.

Čeprav je denimo ta user base menda nekajkrat manjši kot AC. Meni vseeno ni jasno kako preživijo. Recimo 20 ljudi po 100k letno. Z naročninami naberejo recimo 40.000*74$. Stroške plač pokrijejo, kje je še vse ostalo ? Ok, tu je še plačljivi content. Niso samo rožice po moje.

Morajo imeti že profit, če se ukvarjajo z bedarijami kot je dirt.
Veliko raje bi videl dnevno-nočni cikel, ali pa dež

Bi rekel da veliko več poberejo s contentom in hostingom, kot z naročninami :D

Ni ponavadi najcenejša naročnina okoli črnega petka? (25.11.2016)

LOL, LOL, LOL. Samo, da to IR ne sliši.

Če plačaš polno gre razlika lastniku :) Bogi ravzvijalci so/smo reveži v kapitalizmu. Slikarji, umetniki, novodobni proizvodni delavci.

11 minutes ago, alkoro said:

Morajo imeti že profit, če se ukvarjajo z bedarijami kot je dirt.
Veliko raje bi videl dnevno-nočni cikel, ali pa dež

Sej pravijo, da so cene dvignili, ker so zaposlili več ljudi. Team, ki se ukvarja dirtom naj ne bi ustavljal kalsične road scene in obratno. Poleg tega jim po moje DIRT diši, ker je v USA to popularno in si obetajo $$$ od novih naročnin dirt maniac-ov.

Pred 23 urami , silicijeva dolina je napisal:

Ja,je kar drago vse skupaj. Jaz sem do sedaj zmetal ven 268€ pa še nisem član eno leto. Bo pa ceneje,ko bom imel vse glavne proge za road. Ni pa mi žal niti eura,ker,ko želim dirkati je vedno na voljo minimalno 15 dirkačev.

Ma jih je malo morgen vedbo 15. V S3 GPL še vedno ni bilo možno odpeljat, ker jih več kot 3 na dirko ni. Je polna Nascar serija, pa Formula trenutno. GT3 + prototype tudi še gre, ostalo pa tako tako. V AC maš v vsakem trenutku najmanj 100 driverjev in to za desetino cene IR. Pa še vozni model mi je na road boljši v AC, kot v IR. Kateri je pa bližji realnosti, pa navadni smrtniki lahko samo ugibamo. Seveda poznanim plačancem ne zaupam najbolj. Saj tudi Alfi Nipič dela reklamo za loto, pa ne vem, če je 2 listka v življenju kupil. Še hujši je Naymar, ki poker reklamira. Ampak vse za keš, a ne...

Jaz vozim v iR skip barber,GT3,Cady,IMSA,Pontiac,Mazda MX5 in do sedaj vedno več kot 15 udeležencev in seveda vedno več kot 2 splita,kar pomeni,da je non-stop "gneča". V AC pa imaš 400 serverjev,ki pa jih 380 sameva. Če pa že najdeš server,kjer bi se dalo morda dirkat pa je ena ura treninga,30 min Q in dirka z 3. krogi. Jebe* tako racing izkušnjo. No,če pa že po sreči najdeš server z 30. tekmovalci pa jih dobiš v šupak že v prvem zavoju. Edina prihodnost AC je morda SRS,ker tam se pa ponavadi zberejo fantje,ki vedo kako se stvari streže. No pa seveda ligaške dirke.

Jaz osebno potrebujem dirko,kjer bom užival in če je potrebno za uživanje plačati potem bom pač plačal,ker to je poleg tekanja,košarke,borilnih veščin moj "edini" hobi,ki mi je prirastel k srcu že v rosnih letih,ko sva z fotrom preganjala po vaških hribih dolgega FORD Taunus z 2.3l V6 motorjem .

No,glede izkušnje z dirkalniki. Nekaj sem jih do sedaj peljal (pravih in ne serijsko športnih kot je Clio RS,Toyota GT86 in BRZ od Subaruja,Impreza WRX STI ). Pa v Julij-u grem namesto na morje obiskat Nordschleife (dolgoletna želja),kjer bom peljal pravi čistokrvni dirkalnik. Preveč ne bom pisal,ker trenutno so samo obljube in če dirkalnik ne bo dobil homologacije bom pač peljal nekaj športnega kar lahko rentaš na licu mesta. Če ne druga bom dobil občutek in morebitno primerjavo z VR,kjer pač ne občutiš G pospeška.

Že, ki smo pri torziji šasije :)

Tole je Motec telemetrija iz AC, Z4@Imola.

Kaj bi kdo vedel povedat zakaj je temperatura gum konstantna neglede na ovinek. Pritisk pa tudi ne narašča, kot bi pričakoval.

motec1.pngmotec2.png

Če malce primerjamo z IR:

motec3.png

motec4.png

V vsakem ovinku se guma obnaša drugače. Tudi površina gume se ne enakomerno segreva in ohlaja. Pritisk gum narašča in se stabilizira. 

Tako, da ni vse tako trivialno, kot se najbrž zdi. Niso vsi RL vozniki tam plačanci, ki dobijo zastonj naročnino in pol tam drsajo, ker nimajo drugega za počet. A lahko v AC sploh pregreješ gumo v ovinku ? Verjetno sem kej narobe zmeril ja. A čmo primerjat še kako je motor simuliran pa vzmetenje ? Ne, se mi ne da.

Da se razumemo. IR ni perfekten, nikoli ne bo. Ni pa iz 2003 :) Ah, vsakemu svoje.

Uredil - MarkoP