Skoči na vsebino

Splošna debata - iRacing

mAxL

Recommended Posts

• Odgovori 5,2k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Danes odpeljal prvo GrandAM dirko z mixed class. Moram rečt, da sem si naredu celo paniko - preden joinaš session piše, da je 50 min. Potem grem not, nalijem cca 15 litrov več bencina kokr se mi je zd

Pogled znotraj novega bolida

Post of the year

Posted Images

A za Lotus79 misliš ? Karkoli. Meni se dopade na Watkins recimo. Karkoli.

Grem pa zdaj trenirat Sonomo Cup za GT3. Me nekaj dni ni bilo doma in moram ujet ritem za vikend :)

Uredil - MarkoP

Včeraj sem tikal "caster" (ne, to ni camber), da vidim kako se to odraža na FFB in dejansko se precej. Kot bi dobil drugi FFB v roke. Zdi se precej prostora za raziskovanje znotraj setupa v IR.

Še ena nora dirka!

Z Domnom sva se zmenila, da naju kvalificiram jaz, on pa bo odvozil prvi in drugi stint. Strategija je bila taka, da ga spravim dovolj naprej, da bo lahko draftal hitrejše voznike (cca 1 sek free pace). Upal sem, da bom imel pace za prvo deseterico. 
Po koncu kvalifikacij drugo mesto, prehitel naju je edino McLarn (OP MUCH? :D)

Na štartu McLaren zataji (bili so neki problemi z diskonekti) in Domen vodi celotno kolono za pace carom :lol:.
Na žalost je tu draft premočan in vodstvo izgubi malo pred prvim Ascarijem. Potem je spustil še nekaj hitrejših naprej in vozil na P6, kjer je 7 sek zadaj lepo matchal čase vodilnega McLarna. Potem je pred 4. ovinkom prišel en backmarker in Domen izgubi nadzor nad avtomobilom in gre čez ležeče policaje, avto je imel poškodovana tla, kar je pomenilo cca 3-4 desetinke slabše kroge. Nekje na sredi drugega stinta zadane še enega backmarkerja pred vhodom v Parabolico, pace avta pade še za 3-4 desetinke. Proti koncu stinta ga ujameta 6 in 7, zato jih je spustil mimo, da je dobil free draft. 

Avto prevzamem P7 nekje 55 min pred koncem dirke. 
Takoj padem spet nazaj v borbo za 6 mesto, kjer me prehiti Mercedes po ravnini. Cela skupina priključi do P4 in potem so se začele draft borbe :D 

Mercedes naredi napako pri izhodu iz Parabolice, kar izkoristim in ker vem da sem močnejši na zaviranju v prvi ovinek ga tam brez težav prehitim:

Takoj priključim McLarnu, kjer mi z double draftom uspe prehiteti Audija:

Čez dva kroga pa opravim še z Mclarnom:

Na koncu P4, 7 sekund za podiumom.

Next stop Interlagos, cilj: štenge[champ]

Uredil - alkoro

Bravo @alkoro in @Domc!

Gledal sem prvo dirko Blancpain GT prvenstva in sem slučajno ujel komentatorje, ko so povedali, da ti menjava voznika vzame dodatnih 10 sekund. Med samo dirko je kazalo postanke nekaterih ekip, ko so menjali ekipe in nekaterih ekip, ko menjave voznika ni bilo pa je pri vseh pitstop trajal okoli 1:07-1:09 ...

Tudi takrat, ko sva z @enjoyer83 peljala 12H Sebring se ne spomnim, da bi pitstop z menjavo vzel kaj več časa ... Voznik se itak menja med menjavo gum in dolivanjem bencina in traja cca. 30 sekund, dolivanje in menjava gum pa traja dlje. 

Menjava voznika bi ti kvečjemu škodila, če bi tvoj postanek sicer trajal manj kot 30sekund... Se motim?

Kolikor jaz vem se ne plača menjati voznika samo če samo dolivaš gorivo. Če so odločiš še za menjavo gum potem se prej zamenja voznika kot pa vse 4 gume... 

Vsaj bilo je tako, nisem pa že nekaj časa peljal nič kar bi dišalo po endurance... pač je težko najti prave člane za kakšno resno akcijo :P

Včasih ko sem skočil v avto, je pisalo driver swap in odštevanje. Zdej se ne spomnim, ali je bilo to med dolivanjem ali menjavi gum.

Je pa treba naštudirat te pit stope. Pri prvem sem nekje izgubil 3s in tako izgubil draft ... celo podium :( 

Nekaj pomaga, da se čim bolj natančo ustaviš v pit stall. En mit je, da windshield tear off pobere sekundo [fbi]
Med menjavo gum, se popravlja tudi optional repair. Mogoče to tudi upočasni pit stop.