Skoči na vsebino

Splošna debata - iRacing

mAxL

Recommended Posts

• Odgovori 5,2k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Danes odpeljal prvo GrandAM dirko z mixed class. Moram rečt, da sem si naredu celo paniko - preden joinaš session piše, da je 50 min. Potem grem not, nalijem cca 15 litrov več bencina kokr se mi je zd

Pogled znotraj novega bolida

Post of the year

Posted Images

Pred 2 urama , mancSLO je napisal:

Ja itak. A tiste kljukice za gorivo in menjavo gum moraš dat še preden si v boksu ali velja nastavitev tudi ko si že notri?

Najbolje da si nastaviš, ko si na štartu, oz. ko čakaš na začetek dirke.... pol ti drži skozi to nastavitev in ti v boksih ni treba nič nastavljat. Lahko pa nastavljaš tudi v boksih, če imaš normalno dostopnost do funkcij. Itak ti najprej začne gorivo točit in šele po tem dvigne avto za menjavo gum.  Je pa tudi res, da včasih vidiš šele ko se bližajo boksi, če se ti gume splača menjat, ker lahko zdržijo tudi celo dirko. Dobro je, da imaš kak I-speed vklopljen, saj ti da koristne informacije.....

Bom opisal še mojo strategijo okoli pit-stopov.

0) Najprej določim koliko krogov bo potrebnih. Če dirka traja 40min to delim z mojim povprečnim krogom in dobim število krogov. Seveda za vsak slučaj pregledam še rezultate za tekoči teden, saj tam pipe koliko krogov je odpeljal zmagovalec neke dirke. Temu dodam 1 krog za ogrevanje. Tako imam skupno število krogov.

1) Najprej določim koliko bo potrebnega goriva, da končam dirko. To naredim tako, da odvozim 10 krogv in opazujem porabo preko tipke F4. Poleg tega še merim razlo v porabljenem goriv v teh 10 krogih. Torej natočim 52l, naredim 10 krogov in pogledam koliko mi je ostalo. Izračunam povprečje in dobim koliko litrov porabim v 1 krogu.

2) Iz zgornjih podatkov, torej ročno izmerjene porabe in tiste predvidene preko F4 izberem večjo porabo. To množim z število krogov in imam skupno količino goriva, ki je potrebna za končat dirko. Temu dodam še 10% rezerve.

3) Vedno štartam s polnim tankom goriva. Recimo da je to 52l in vem, da skupno potrebujem 70l koriva. Kot je opisano tukaj nastavim makro, da mi doda 18l goriva. Pred začetkom ogrevalnega kroga stisnem najprej makro, ki pobroše vse pit-stop akcije in nato makro, ki doda 18l goriva. Tako vem, da ko bom šel v bokse bom dobil saom goriva, menjav gum ne bo in šie od čelade ne bodo čistili.

4) Kdaj v bokse ? Po zgornjem opisu greš lahko v bokse takoj, ko lahko natočiš dodatnih 18l goriva. 18l + 52l = 70l, kajne ? Zdaj je pa taktika. Če ima msredaj koga, ki me ovira grem takoj ko je možno v boke, sicer pa potegnem, da rezervoar ni skoraj prazen.

5) Gum načeloma ni potrebno menajvat na naših dirkah. Tudi čelade ni potrebnoo čistit. Jaz sem jo samo 1x, ko je pred mano nekomu zaribala mašina in je bilo po dosti olja v zraku in nisem več nič videl.

6) Pazite na omejitev v boksih.

Na IR forumu so odprli podtemo "Formula 2.0". Je to easter egg s strani iRacinga ali kaj ? FR2.0 in 3.5 sta sicer bili najvaljeni, vendar, da bi odprli temo še preden je avto zunaj ?! Kdo kej ve o temu ?

Ok, forum očitno ni bil "Easter-egg". IR je odprl temo, da se začne debatirat o želajh bodočih uporabnikov, kar je res presenetljivo. Kakor razumem puščajo odprte roke za dolžino dirke, izbiro stez in število dovoljenih "fast-repairov". 

Serija kot taka bi znala biti zelo zanimiva. Nek naraven preskok in Skip-a proti F1. Upam, da so zadeli avto in zvok z standardi kot so jih pokazali pri "šlajfi".

Uredil - MarkoP
Pred 1 uro , MarkoP je napisal:

Ti bom posodil account za par dni, ko bo zunaj. Pingni me, če bom pozabil. Samo, brez pizdarij na uradnih eventih :)

Pri Mihi bi trpel SR, glede na to, da je zadnjič omenil, da se moraš mal prerivat... ;) Tako da jaz nebi bil preveč zaupen :D Mal heca ;)