Skoči na vsebino

Splošna debata - iRacing

mAxL

Recommended Posts

• Odgovori 5,2k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Danes odpeljal prvo GrandAM dirko z mixed class. Moram rečt, da sem si naredu celo paniko - preden joinaš session piše, da je 50 min. Potem grem not, nalijem cca 15 litrov več bencina kokr se mi je zd

Pogled znotraj novega bolida

Post of the year

Posted Images

Te debate kaj je bolj real rF ali iR so malo mim... iR pač raste kot gobe po dežju ker je denar in OGROMEN PR (v bistvu zato tudi sploh odgovor kolk je realno, ne predstavljam si, da so pri ISI-ju okoli tekal in spraševal če je real), ker rF pač nima ne enega ne drugega... je pa iR začel na zelo podel način, ki ga v končni fazi še danes furajo (tipičen amerikano šit, ki ga nikakor ne prebavljam), majo naj to, naj tisto, a niso mel ne porabe bencina, ne porabe gum (osnove) - prodajal so pa ga kot končan izdelek za ne tako male denarje (če se ne motim je bil včasih iR še dražji kot je danes). TM se jim skos menja, še vedno ni dežja, prehoda dan/noč,...itd. Torej ni še ultimativno naj simulacija. Ne vem, mene tudi teško prepričaš da maš naj tyre model (za moje pojme ni tako pomembno ali gume držijo 3 desetinke bolj ali manj, veliko več pomeni obraba), če ga 2x na leto zamenjaš... pol prejšnji ni bil naj po kmečki logiki... Tud ta 2.0 mi še ni najbolj jasn, kolkr jaz zastopim spet bolj PR z malenkostmi, kot kaj drugega.

Tudi dejstvo je, da se primerja vedno obnovljeni iR z 6 let starim rF-jem. Pretty pathetic. Verjetno bo rF2 stopil z določenimi stvarmi spet ob bok iR-ju, v določenih ga bo presegel in v določenih ne bo nikoli blizu... skratka to sta dva povsem različna sveta, ker imata že samo logiko dirkanja precej drugače zamišljeno. iR že s svojim SR-jem sili v čisto drugačno mentaliteto dirkanja.

Sicer zdaj to zgleda kot da mi je iR čisti crap, kar sploh ni res. Handlingi so res zelo dobri in bolj realni, ne bi pa rekel da so toliko drugačni od rF-ja ali LFS-ja (kolkr se ga spomnim). Piste so jim res odlične, spet, dobro narejena v rF-ju tudi ni slaba in ne občutiš neke razlike, če je le bump model dobr narejen...

Konkurenca je vedno dobrodošla in zdrava, če jo ne bo, tudi monopolist ne bo nič razvijal, ker ne bo rabil nič razvijat, da bo prodal.

Hmm mal si narobe gledal.. tale filmček je od SpeedCafe (http://www.speedcafe.com/) in ne od iRacinga...torej niso nič okol letal...

Da kdaj nebi bilo porabe bencina ali obrabe gum se ne spomnim...oziroma vsaj od kar sem jaz član vse to dela... (več kot 2 leti)

Tyre model spreminjajo skoz , to je res ampak me sploh ne moti.. konkurenca vrže ven en izdelek +2 do 3 patcha in to je to.. potem ti za nove € prodajo kao nov špil ki je v bistvu 4 patch... :P Tle pač plačuješ naročnino in so patch-i included v naročnini...

Piste no comment... poglej si SPA,Brands,Laguna seca pa še kakšno pisto ki jo lahko probaš še drugje... Glede na to da so tle lasersko skenirane mislim da bi morale biti bolj natačne, če pa pogledam recimo Brands med iRacingom in RACE on je tle kar nekaj ovinkov drugačnih.. ćigavi so bolj pravi nebi komentiral :D

Bi bilo pa zanimivo videt če bi rF2 užgal isto taktiko prodaje kot jo ima iRacing kolk folka bi dejansko bilo gor po enem letu...

Handling se po mojem mnenju ne more primerjat med rF in LFS in iR. V rF je fizika way zastarela in jo LFS in iR pokosi - govorim predvsem o tem, kako se avto obnaša, ko greš čez robnike in kako se čuti oprijem gume, ko greš do limita in še kej preko. Pri LFS in iR preprosto veliko bolje čutiš kaj se dogaja pod kolesi in fizika ne "odpove", ko greš hudo po dveh kolesih, po tem ko usekaš robnik z notranjimi kolesi. Tako je moje mnenje anyway :)

Zdej rFactor ne bom kritiziral preveč, ker je itak narejena, da folk dela mode in jih da not in ne zaračunavajo nič. Pri Race on the other hand, pa imajo isti špil že tolko časa in prodajajo na hitro ali na pol narejene avte, kot dodatke že malo preveč časa. To in ko proge zmodelirajo nerealno (bumpi v Macau npr, ki v igri so, v resnici pa jih ni) mi gre pa ful na živce in zato ga nism zdej že neki časa igral.

Eno vprašanje... za SR štejejo samo incidenti/prevožene ovinke ali tudi kakšna prehitevanja ali podobno? Enkrat skočim s 4 incidenti za 0,12 gor, drugič s 3 incidenti 0,56... razen CPI-ja nisem še zasledil nič drugega.