Skoči na vsebino

Splošna debata - iRacing

mAxL

Recommended Posts

• Odgovori 5,2k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Danes odpeljal prvo GrandAM dirko z mixed class. Moram rečt, da sem si naredu celo paniko - preden joinaš session piše, da je 50 min. Potem grem not, nalijem cca 15 litrov več bencina kokr se mi je zd

Pogled znotraj novega bolida

Post of the year

Posted Images

Sem pogledal video in pred tem prebral že članek. Res zanimiv eksperiment, sem se tudi sam nekaj časa spraševal kako bi se top sim racerji obnesli v resničnem življenju. Tako da ja, tehniko ima izpiljeno ampak fizična in tudi psihična pripravljenost je pa nekaj drugega. Mogoče bi z več treninga lahko bil res dober, če ne drugje vsaj v kvalifikacijah, hehe. Ampak na celi dirki...moreš bit pa kompleten dirkač in ustrezno pripravljen.

Kar se racelanda tiče...sem izjemno zainteresiran jero950. Lani so že ponujali najem 125cc karta, takrat še po ceni 50€ za 10minut in sem sevedal šel. Prvič sedel v kakršnem koli dirkalcu, občutek itak neverjeten. No, letos pomladi sem šel znova in potem še poleti. Do poletja so že spustili ceno na 40€, oziroma če vzameš 3 vožnje je 100€. No, sva šla z kolegom in sem torej v svoji četrti vožnji sploh naredil 47.6 (ne vem kako dobro/slabo je to v primerjavi z pro vozniki?). Je pa problem fizična pripravljenost ja, saj sem pred tem odvozil 30 minut z navadnimi in potem še dve vožnje z dirkalcem in sem mislu da mi bojo roke odpadle :D

Tako da jero950, odličen predlog! :wink:

Tu je dosti faktorjev ki uplivajo na čas, od gum ali so Sava, Vega ali kaj drugega.

Odvisno je tudi od vremena in gumirane piste, še najbol pa s kakšnim strojem si vozil. Ti si vozil Menjalnik?

No čas 47 ni slab, Hevi kategotija se vozi tam okoli 45.5 laight pa je nekje 42.5 rekord če se ne motim.

Z vega gumami sem jaz vozil nekje 44.

jero950 predlog je odličen, tak ko je gregor reku, bi se pobil tle za to verjeno res :) , un kart v racelandu ja pa če mislimo istega (125cc) ma 17konju, 15€/10min, mislim da je okol 90končna, grejo pa okol 52s, se mi zdi da je domen reku. SEVEDA ČE MISLIMO isti gokart, mislim da majo 2 dol.

Je pa iz kolegovih pripovedi kondicija pomembna jap, če damo progo in grif na stran..

Dirkalni 125cc je rotax max in ima ~30KM. To ni isti kot tisti "ta močnejši" renta gokard. Končna je menda okoli 120,130 pred prvim ovinkom (tako so rekli fantje na racelandu), kakšni so dobri časi pa ne vem...

aaaaaa :) pol majo pa še enga "skritga aduta" , ker se mi je zdel hecno da bi z unim rentom šlo tak hitr okol, ker vem da gre od WildKart-a mislim da tut rotax motor, tam 45-47...

Bi blo za pelat sigurno :) dok nebi blo žuljev, al pa na naših volančkih mef FF na max da se roke ojačajo :)

Volani na teh močnejših kartih, so dosti bolj mehki kot na počasnih za sposojo. Poleg tega se tudi sedež bolje prilega vozniku, tako da je voznik na miru in ga ne premetava sem in tja. Sicr so sile večje zaradi pospeškov in hitrosti, ampak ni spet tako, da se ga ne bi dalo normalno vozit.