markop 702 Napisano April 7, 2017 Share Napisano April 7, 2017 (urejeno) "Nonlinear" način ojača nekatere efekte, ki jih pri volanih z nižjimi močmi sicer ne čutiš. Po drugi strani zgubi resolucijo na limiti FFBja. Enim paše tako, drugim drugače. Najbolje, da se sam prepričaš. Mislim, pa, da ti ni rešitve v smislu, da nikoli ne bo tako kot je "AC enhanced understeer". IR kategorično zavrača, da bi dodal na FFB karkoli kar ni po telemetriji oz. kar zaradi omejitve tehnike ne morejo modelirat. Uredil April 7, 2017 - markop Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano April 7, 2017 Share Napisano April 7, 2017 Jah nič najbolje da ima vsak uporabnik iracinga bazo za 1000+ eur in full motion rig. Si ti enkrat napisal da ima Fanatec nek dodaten "lag" pri osvežitvi FFB? Citiraj Link to post
markop 702 Napisano April 7, 2017 Share Napisano April 7, 2017 Fanatec ima lag pri branju pozicije. To pomeni, da tudi, če mu pošiljaš novo nastavitev z 1Khz ti nič ne pomaga, ker stare ne moreš prebrat hitreje kot (če se prav spomnem) 250 Hz. Vseeno to ne vpliva na "understeer" občutek toliko, kot ti opisuješ. Probi kej še poštelat. Wheel Check pod forum preberi. F meter lahko tudi v oranžno/rdeče kje pokuka za kratek čas (sej ti tudi v AC, samo najbrž ne vidiš). Kar navi zadevo. Neki hudega pa ne boš uspel spremeniti po moje, če res nimaš kej narobe nastavljeno. To so razlike med AC in IR, sploh če imaš pri AC tisti "enhanced" mode. Da nimaš kakšen damping nastavljen, ki bi ti filitriral zadevo. Dej prilepi sliko nastavitev z IR. Btw, kaj si pa v ini file delal ? https://boxthislap.org/csw-v2-settings/ Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano April 7, 2017 Share Napisano April 7, 2017 wheel settings so enake temu na linku. V igri imam moč okoli 8 (odvisno od steze/avta),uporabljam auto funkcijo. Damping:0 Min. forece:0 Enable FFB: DA Dampen oscilations: DA Linear mode: NE app.ini je stock. Mislim da nastavitve niso ravno mimo. Bom poizkusil te na linku pa sporočim, če bo kaj bolje. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano April 7, 2017 Share Napisano April 7, 2017 Moč imaš res nizko nastavljeno. Tvoj volan zmore več Tam na okoli 15+ daj komot. Skoraj bi rekel okoli 20. F more kazat oranžno. Rdeče je preveč. Spet, če ti pokaže rdeče na točki ki ni kritična naj kar kaže rdeče. Sporoči.... Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano April 7, 2017 Share Napisano April 7, 2017 Odkril krivca: Windows 10 Creators update (popravek ki pride 11.4). Update očitno pokvari fanatec driver, zato je imel volan občutek kakor da ima 100% spring. Sem pozikusil še v AC kjer vem kako volan deluje in imam enake probleme kakor v IR. Na srečo imam dual boot in sem zgornje nastavitve poizkusil na Win7 in se vozi najbolje do sedaj. Probleme imam tudi z brezžično logitech tipkovnco tako da ni izključeno da bodo imeli lastniki Logitech volanov tudi probleme. Namreč noče zagnati Logitech programa v katerem nastavljam preference tipk. Zaenkrat vsem priporočam, da se izognete zadnji posodobitvi, ki pride čez par dni:http://www.windowscentral.com/how-defer-windows-10-updates 5 Citiraj Link to post
vajtos 227 Napisano April 7, 2017 Share Napisano April 7, 2017 Hvala za opozorilo Citiraj Link to post
markop 702 Napisano April 7, 2017 Share Napisano April 7, 2017 Ok. Lepo da si odkril. Kako pa je zdaj vse skupaj pod rokami ? Mislim ti volan kej sporoča ? Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano April 7, 2017 Share Napisano April 7, 2017 Sedaj je super. Sicer mi je od AC še vedno boljši, ampak nimam pripomb 1 Citiraj Link to post
markop 702 Napisano May 3, 2017 Share Napisano May 3, 2017 Nekaj novosti za junijski & decemberski build: - Pocono rescan & remake; naj bi vključevalo tudi neko road stezo - Myrtle Beach Raceway - Snetterton Quote Tony Gardner: We totally understand wanting to know what is coming next or what we are working on. We are always working on dozens of things keep in mind. Because something releases like "Dirt" it does not mean other work has stopped. Some projects take years, other weeks or months. The Ferrari 488 is in full production along with a number of other cars. Sometimes the work on cars can get stalled, as we wait on key pieces we need, so some cars take longer than others. Also by the nature of cars, some take longer than others and some have a different approval process with our partners and other things like that. There were a couple minor delays for the 488 in regard to things we needed but we are in good shape and like I said the car is in full production. We keep hearing about this time of day thing. We said all along that for various good reasons we wanted to update to DX11 first in regard to our priority list when it came to day to night. Our senior graphic engineers were on the DX11 project for a long time, it was a very big project, along with the usual day to day projects of supporting everything in the sim graphically. They also made multiple substantial visual improvements in several areas like textures, light levels, physically based lighting, etc. and in the area of performance/frame rates which is extremely important in regard to priorities. Not to mention supporting many new things in the sim, yes they did substantially support the dirt graphics for a period of time along with new things on the outside like hardware, VR etc. Now back to time of day. In that regard, as mentioned the first step was DX11. Now we are on to the next steps leading up to time of day but those steps are not just about time of day. They are stand-alone important projects that make sense to do in a certain order partially because of time of day. In this next build for example you will notice a new improvement called dynamic cube maps. It will make a big difference visually to iRacing. With this improvement you will see the real environment reflecting off the car for example rather than from a fixed position. The easiest example to understand this improvement is currently when you pass under a bridge, the bridge would not reflect on the car, with this it will. Before if you were driving over grass, the reflection would have been of the road, it was a canned reflection in that case, not anymore. It is a major visual improvement to the sim, making everything more realistic. Think of it as another step towards time of day. There are a few other significant improvements we want to do in regard to lighting/shadows/reflections and we don’t want to do them twice because they will be impacted by the time of day so they make sense to do first. We will get there. There are other people working on many other visual/graphical/physical projects like animation and damage, etc. who have a different skill set. 1 Citiraj Link to post
edgeslo 1 162 Napisano May 3, 2017 Share Napisano May 3, 2017 Spet nov road znotraj ovala .... mah... Vse ostalo v megli...bo, enkrat... soon ,vmes pa daj še parkrat po 100$ Čedalje težje sam sebi upravičujem strošek Iracing-a Citiraj Link to post
markop 702 Napisano May 3, 2017 Share Napisano May 3, 2017 Meh, jaz ne vidim tako črno. Sej je datume napisal. Ne zdi se mi tako #SOON kot ponavadi. Snetterton-a se veselim. Čeprav je proga brez višinskih razlik in mi ponavadi takšne niso super všeč. Cena pa ja. Sama po sebi visoka. Glede na druge pa sprejemljiva. Že, ki smo pri ceni. Jeb*la cesta, tudi meni se izteče Julija... Citiraj Link to post
edgeslo 1 162 Napisano May 3, 2017 Share Napisano May 3, 2017 Jaz sem "good" še kar za leto in pol... Potem pa bom videl... če ne poštimajo določenih zadev , mislim da jih bom postavil mal na hladno. Glede na to koliko časa še lahko posvetim dirkanju sem za iR itaq premal konkurenčen... Citiraj Link to post
markop 702 Napisano May 3, 2017 Share Napisano May 3, 2017 (urejeno) Uh, leto in pol. Ja če v tem času ne dežuje pol pa res adios... Dnevno nočne me niti ne zanimajo. Server itak ne zdrži 24h Uredil May 3, 2017 - markop Citiraj Link to post
edgeslo 1 162 Napisano May 3, 2017 Share Napisano May 3, 2017 Hja, hvala bogu sem na lager nabijal naročnino dokler je bila se "cheap"... kot da bi vedel da bo sranje Jaz mislim da ga ne bo, zaradi mene lahko Tonči piše kar želi a večino stvari o katerih se govori zamudijo rok za ulala, vmes prileti pa kakšna stvar ki je nihče ni hotel niti pričakoval.V naslednje pol leta do leto lahko pričakuješ max samo za Dirt, čeprav kakor sem zadnjič gledal statistiko uporabnikov , ta ne raste prav pretirano in še tisto kar je zrasla težko pripišeš samo in izključno dirtu... Evo če hoče kdo pogledat .... http://iracer.info/statistics Citiraj Link to post
Recommended Posts