Skoči na vsebino

Splošna debata - iRacing

mAxL

Recommended Posts

• Odgovori 5,2k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Danes odpeljal prvo GrandAM dirko z mixed class. Moram rečt, da sem si naredu celo paniko - preden joinaš session piše, da je 50 min. Potem grem not, nalijem cca 15 litrov več bencina kokr se mi je zd

Pogled znotraj novega bolida

Post of the year

Posted Images

2 hours ago, Grgi89 said:

A se še komu zdi da če bi Iracing cene spustu za 10 do 15 posto da bi dobil večjo bazo igralcev? To pravm pred ddvjem k so ga zdej not vrgl. Pa v vseh dirkah bi mogla bit rumena zastava pa tko.

S tem DDVjem je IR zgubil dobiček. Zakaj ?

a) Če znižajo ceno, da bi kompenzirali DDV znižajo dobiček.

b) Če obdrži isto ceno izgubi nekaj uporabnikov, ki jim bo vse skupaj preveč in posledično zopet izgubijo nekaj dobička.

Sploh se jim bo poznalo na road sceni, ker imajo vedno več uporabnikov iz EU in če začnejo zgubljat bo kriza.

Cene so ravno v 2016 dvigali, ker so menda do sedaj poslovali na pozitivni 0. Enkrta sem neki gledal okoli tega in mislim, da obrnejo 4M $, kar je res malo. Ne vem, če si lahko privoščijo, da bi spustili cene. Pravijo da ne. Veliko računajo na tale DIRT, saj so v US nori na to.

IR ima trenutno največjo bazo dirkačev, ki dirkajo. Recimo AC ima 10x ali 20x takšno bazo, dirka se pa 10x manj. 

2 hours ago, mancSLO said:

Za konkretnega me zanima Marko, če kaj veš morda?

Nimam pojma. To se pri IR nikoli ne ve. Zasledil sem, da zna biti naslednji GT3 Aston Martin. Pri Ferrariju se jim je menda zakompliciralo pri telemetriji. Scan avta so naredili pri telemetriji pa zgleda ne dobijo vsega kar želijo. Bomo videli.

1 hour ago, Grgi89 said:

A mislte da bo kdaj Gtr v IR? Al pa stari LeMans, Mazda 787B, Peugeot 908Hdi, pa kšn Mercedes Gtr? To bi blo zlo zanimiv.

Ne vem. S temi retro zadevami so se pri Nissanu in Audiju hudo opekli. Prodali so sicer veliko, vendar je serija mrtvilo in kar slaba reklama. Ne vem, če bodo še rinili v retro sceno. GTE mislijo razvit in LPM1.

Evo, govora je tudi o BTCC:

Pa stanje glede Porscheja

Uredil - markop

Novi uporabniki imajo že od pamtiveka 24/7 50% na vse naročnine in vse promo kode. Za take naredijo vse, ker od obstoječih pobirajo samo še naročnino -40$ če redno vozijo. 

Če @markop danes piše tipu, ki je pri njih glavni za marketing: yo! Mi smo ta pa ta forum, tolk pa tolk uporabnikov, a lahko imamo svojo promo kodo? Jutri dobi po meri narjeno, standardno plačaj 1 za 3 mesece promo kodo, seveda samo za nove uporabnike.

Uredil - Domc

@Domc: Nič ne škodi probat. Zakaj pa ne. Samo kaj si točno mislil, da bi dobili promo kodo samo za nove ali za obstoječe uporabnike ali za vse uporabnike slo-racing in sicer časovno neomejeno ? Če prav vprašamo bi znalo it skozi.

To je res. Če redno voziš dobiš nekaj nazaj. Kaj 40$ se nabere skozi celo leto ? Ni malo.

@Grgi89: Če znižaš naročnino in pričakuješ povečanje števila naročnin je lahko dokaj dvorezen meč. Kaj če se to ne zgodi ? Čez okno si vrgel kup denarja. Ne vem. Težko bit pameten. Po moje že imajo neke analize koliko lahko še natageujejo elastiko. Ali pač.

Je pa zanimivo, da takoj ko so povedali za ta nesrečni DDV so dali ven novico o dirtu updejtu in češ, da je Dave Kaemmer naredil preskok v razvoju gum in podlage. In takoj zatem še novica, da je Porsch v postopku validacije pri Porscheju. Skratka, vse da bi malo omilili slabo novico, ker DDV se je kuhal že nekaj časa. Ni jim to prišlo iz danes na jutri. Kakšna agencija jih je verjetno že dalj časa opozarjala. 

@Matjaž Murn: Imaš mogoče kakšno statistiko koliko uporabnmikov se je logiralo v zadnjem mesecu ali na letnem nivoju ali koliko jih je kliknilo na IRacing podforum ?

Uredil - markop
7 minutes ago, markop said:

@Domc: Nič ne škodi probat. Zakaj pa ne. Samo kaj si točno mislil, da bi dobili promo kodo samo za nove ali za obstoječe uporabnike ali za vse uporabnike slo-racing in sicer časovno neomejeno ? Če prav vprašamo bi znalo it skozi.

Standardno kodo za nove uporabnike dobiš 100%. Za podaljšanje naročnine ali pa kakšen dodaten avto k promo kodi je pa že misija nemogoče. Mogoče kakšen RUF, ki gre zdej v maloro ali pa ta star Williams F1, ga sploh še prodajajo ker nima več serije?