edgeslo 1 162 Napisano January 13, 2017 Share Napisano January 13, 2017 http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3516003.page Na kratko povedano, novo podražanje.. še leto pa pol imam naročnine, potem pa hvala in nasvidenje. 2 Citiraj Link to post
markop 702 Napisano January 13, 2017 Share Napisano January 13, 2017 Ta je pa huda. DDV ni stvar družbe ali podjetja ampak države oz. vlade in se gre EU zahvalit. IR tukaj direktno ni nič kriv. Pod črto pa ja IR storitve bodo 22% držje, ker sedaj niso obračunavali DDV nam iz EU. Huh. Ta bo težka za požret. Po drugi strani pa alternative ni. Je po delih, kot celota pa ne. Sploh, če si 2 leti čakal na Porscheja. Sej ga ima tudi AC, samo dirk ni na nivoju in s frekvenco kot so na IR ni. Black friday.... Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano January 13, 2017 Share Napisano January 13, 2017 Pod črto jih 1 ali 0 za določen avto na tvojem računu ne stane nič. Sej ni problem, če ti cena ne ustreza greš drugam. Jaz bom verjetno za kakšen poseben event nabavil za tist mesec (SPA in Bathurst 1000 ) To kar sva z @Domc doživljala na BES je pod vsakim nivojem. So bile pa lige z GT3 zato toliko boljše. P.S. Res me jezi, da moram za kupljen content plačevati še naročnino. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano January 13, 2017 Share Napisano January 13, 2017 (urejeno) BES in BSS je meni bila super v 2. splitu. Ko, sem prišel v 1. split sem pa večkrat končal v zidu. Mogoče so tam egoti takšni, ki gredo na vse ali nič. BES je še nekoliko hujši od BSS, ker je lahko v ekipi član z nizkim IR. RUF je po drugi strani milina kar se tega tiče. Pri kleparju nisem bil že en lep čas. Če si bral odzive ne forumu in njihove odzive (IR) so tudi sami precej jezni zaradi tega. Sedaj so celo ustavili plačila preko podjetja, ki zbira DDV in ga za njih odvaja na Irsko ta pa potem med članice EU. To je kar udarec za njih v smislu naročnin po moje. Še vedno altenative ni oz. se ji moraš prilagajat. Tu se da (se je dalo) vedno furat, saj je bilo vedno dovolj folka na serverju. RRE: ah, ni na nivoju rf2: mrtva MP scena AMS: ne poznam, ne slišim pa veliko o nekih hudih MP dirkah AC: poznamo situacijo z MP Meni IR ustreza zaradi organiziranega format dirk. Recimo včeraj ob 22:45 super dirka v RUF, 29 krogov na Lime Rock z 21 avti na gridu. Dobesedno sva se za 2. mesto pičila dva v razmaku 0.5s vseh 29 krogov. Samo za tako zadevo bom, ko mi poteče naročnina z vsemi možnimi kombinacijami popustov na ene 100€ letno samo za naročnino. Marsikdo bo nehal po moje. P.S: jah kontenta nikoli ne kupiš. Vedno ga najemaš. Zgleda, da je to edini rentabilen sistem. Menda gre RRE na ta model sedaj. Uredil January 13, 2017 - markop Citiraj Link to post
edgeslo 1 162 Napisano January 14, 2017 Share Napisano January 14, 2017 10 hours ago, markop said: Ta je pa huda. DDV ni stvar družbe ali podjetja ampak države oz. vlade in se gre EU zahvalit. IR tukaj direktno ni nič kriv. Ne drži, DDV smo že do sedaj plačevali tudi IR, pač je bil vračunan v ceno. Obračajte kolikor želite , to je novo (glede na državo variabilno) podražanje iRacinga ki ga bodo oni pospravili v žep... pri nas za 22% drugje za kakšen % več ali manj.... Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano January 14, 2017 Share Napisano January 14, 2017 Drugje ne vidim alternative oz. nadomestka za iR za to bom pač prisiljen plačati še teh nekaj dodatnih €. Ko pa se bo pojavila na trgu simulacija,ki bo konkurirala po fiziki,FFB in seveda po participaciji na dirkah tipa IMSA in Mazda global dirkaških serijah potem bom pa tudi sam zamenjal simulacijo. 1 Citiraj Link to post
markop 702 Napisano January 14, 2017 Share Napisano January 14, 2017 32 minutes ago, edgeslo said: Ne drži, DDV smo že do sedaj plačevali tudi IR, pač je bil vračunan v ceno. Obračajte kolikor želite , to je novo (glede na državo variabilno) podražanje iRacinga ki ga bodo oni pospravili v žep... pri nas za 22% drugje za kakšen % več ali manj.... Ne res ni tako. Sem šel gledat račune. TAX je bil 0. Eni so plačevali drugi pa ne. Celo znotraj US ni bilo konsistentno. DDV bodo morali sedaj odvesti. Bom prilepil kasneje mail ki sem ga naslovil na IR. Je pa tle se ena druga zanimivost. To je DDV na licencnino. Ne vem kako je s tem pri nas. Ko gledas zakon ni povsem jasno. Nisem pa racunovodja. Citiraj Link to post
edgeslo 1 162 Napisano January 14, 2017 Share Napisano January 14, 2017 (urejeno) 22 minutes ago, markop said: Ne res ni tako. Sem šel gledat račune. TAX je bil 0. Eni so plačevali drugi pa ne. Celo znotraj US ni bilo konsistentno. DDV bodo morali sedaj odvesti. Bom prilepil kasneje mail ki sem ga naslovil na IR. Je pa tle se ena druga zanimivost. To je DDV na licencnino. Ne vem kako je s tem pri nas. Ko gledas zakon ni povsem jasno. Nisem pa racunovodja. 1. Nakup IR se smatra kot nakup digitalnega medija (oni se lahko zmislijo da se plačuje pixle,najemnino, nije bitno, v vsakem primeru je z davkom enako), kar pomeni da nastane mesto obdavčitve tam kjer bo aplikacija tekla (bila nameščena). 2. V takem primeru bi moral račun - če je kupec firma in glede da je nakup iz 3 držav (USA,Azija, itd...) morala na računu biti vidna DDV številka (ki je nimaš kam vnest) in račun biti izstavljen brez davka, kupec pa se mora samoobdavčit. - če je kupec fizična oseba, bi morala biti iz računa točno razvidna osnova in obračunan DDV. Torej če davek ni bil prikazan tudi NI BIL obračunan še manj pa plačan.... Bom sicer tole še preveril v Ponedljek samo glede na to da delam v IT (davki,plače,itd...) že 20 let in kar dobro poznam sistem, se upam trditi da vse kar sem gor napisal drži 100%. Sicer pa, vsak se bo sam odločil ali je novo podražanje se vedno opravičljivo ali ne, samo ne rabijo pa prodajat neumnosti. Davek (vračunan v ceno, ali pa ne ) smo že do sedaj plačevali MI ! </thread> Edit : http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=8151/Novosti_na_podrocju_DDV_glede_obdavcitve_telekomunikacijskih_storitev_storitev_oddajanja_in_elektronskih_storitev in preden me kdo naskoči da IR ni elektronska storitev http://www.davkoplacevalci.com/davcni-klepet/prikaz/razsirjen/421743/elektronske-storitve pa veselo branje če se komu da Uredil January 14, 2017 - edgeslo Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano January 14, 2017 Share Napisano January 14, 2017 Saj tako nas držijo. Jaz sem naračunal, da je za ir do sedaj šlo caa. 600€ v 8 letih. Nascar scena je tam tako huda, da alternative ni. V AMS imano v ponedeljek Carte v Fontani pa bom videl. Road pa po namestitvi AMS tam ne taknem več. Mi pač fbb v AMS sede. Enostavno sediš v avtu in čutuš progo. Na racedepartment se nas zbere 20-30 in nas je čezdalje več. Večina ex AC in iR. Ja, ni pa to par 100 driverjev na prvenstvo kot v iR... Citiraj Link to post
markop 702 Napisano January 14, 2017 Share Napisano January 14, 2017 (urejeno) Ne fantje res se motite. V ZDA je tako, da ko greš v trgovino vidiš ceno na etiketi. Ta cena je BREZ DDV in ti DDV obračunajo na blagajni. Tako je tudi pri IR. Avto recimo stane 10$. Mi iz EU smo plačevali 10$, nekdo iz ZDA je plačal 10$+TAX iz zvezne države v kateri je rezident. Zato se tudi ne IR forumu ne bunijo vsi. Tisti iz ZDA se sploh ne jamrajo. Jamrajo uporabniki iz EU in latino amerike. Mnenja sem, da je to hujši udarec za IR kot za nas, končne uporabnike. Marsikdo je s to "podražitvijo" šel čez limit kjer mu je bil IR še, recimo temu, opravičljiv. Še mail (prosim ne kopirajte tega okoli): Quote Hi Marko, I do not know what payment methods you have been using for your purchases on iRacing (see "Payment Wall" below). But there is no "US" tax that has been added to the orders of anyone outside of the US. There is, in fact, no US-wide sales tax/VAT. Some states and localities within the US have sales taxes, and some of our US customers are required to pay that tax on purchases they make with us. We collect the tax money, and pay it to those states (generally either monthly or quarterly, depending on the state's requirements). If there are local taxes within that state, the state government distributes it to them appropriately. We have one payment provider (Payment Wall) that does collect required VAT on purchases made at iRacing. The tax they collect does not come to us. They pay it directly to the proper taxing authorities. We have disabled this payment provider temporarily while we ensure that purchases do not get double-taxed (once by us, and again by them). As we are now beginning to collect VAT on purchases made from particular countries, that money does come to us. I'm not in the accounting department, so I'm not fully familiar with all the details of how it's handled. But I believe for EU countries, we periodically (monthly? quarterly?) give an accounting of our sales and the tax we collected to a single EU country (I think we go through Ireland), and also pay the collected tax money to that country's taxing authority. It is then up to that country (Ireland, if I am correct) to see that it gets distributed properly to the other EU member countries. So if we collected $500 in VAT on purchases made in Slovenia, the Irish taxing authorities would see that and would forward that $500 on to the Slovenian taxing authorities. For countries not in the EU, we have to provide the accounting and pay the tax money we collected directly to that country's taxing authority. In no case does the sales tax/VAT money we collect go either to, or through, the US federal government. Randy Uredil January 14, 2017 - markop Citiraj Link to post
ingange 379 Napisano January 14, 2017 Share Napisano January 14, 2017 Samo službo za odnose z javnostjo pa majo ! Vsaka jim čast za take odgovore . Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano January 14, 2017 Share Napisano January 14, 2017 Če je nova podražitev opravičljiva ali ne je odgovor za potrošnika vedno enak in tudi tukaj bo za tiste,ki bomo morali plačati več razumljivo negativna izkušnja. Ampak tako pač je. pred 9 minutami, ingange je napisal: Samo službo za odnose z javnostjo pa majo ! Vsaka jim čast za take odgovore . Tudi pomoč uporabnikom je zares na nivoju. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano January 14, 2017 Share Napisano January 14, 2017 (urejeno) Še 1x ponovim. "Podražitev" v obliki dviga DDV-ja plača končni uporabnik. IR od tega nima nič. Zgolj škodo, ker je njihova storitev kar na ekrat dražja za ~20%. Ta denar se steka v državno vrečo za kritje raznih neumnosti. IR in tudi AC sta standarde postavila zelo visoko. Zdi se, da AMS nima dometa za to in bolj kot ne ste zdi "komet" kot temu pravijo. Se pravi nekaj časa ga vsi gledajo vendar gre hitro mimo. Vprašanje kaj bo čez pol leta. 5 ljudi na serverju 1x na teden. To ni zame. Poleg tega so to več ali manj modi. Tako za dirkališča kot tudi za avte. IR objektivno nima konkurence. Recimo zgodba s Porscheji. AC jih ima 30, vendra je IR tisti, ki bo organiziral "Mobil 1" prvenstvo pod okriljem Porscheja. Uredil January 14, 2017 - markop Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano January 14, 2017 Share Napisano January 14, 2017 Je kaj šans, da tale pride v iR. Po tem se lahko še kaj zmenimo: Citiraj Link to post
markop 702 Napisano January 14, 2017 Share Napisano January 14, 2017 Avtov je dovolj po moje. Zdaj ali je to Viper, Ferrari ali ubogi Skippy, who cares. Raje naj gume zrihtajo in boljši collision model, dež in še in še. Pa da server ne bo sramotno crknil, ko pride gor 300 ljudi, a ne !? #RoarBefore24hOfDaytona Citiraj Link to post
Recommended Posts