Skoči na vsebino

Splošna debata - iRacing

mAxL

Recommended Posts

Hvala za povabilo, vendar trenutno še ne morem. Star volan mi je pokvarjen in moram najt nekaj novega za čim manjšo ceno, ker pač ni denarja hehe :) Se bom pa pridružil ko bom lahko, ker 6 let brez vsega tega dirkanja je že malo preveč za moj mehanizem :P

• Odgovori 5,2k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Danes odpeljal prvo GrandAM dirko z mixed class. Moram rečt, da sem si naredu celo paniko - preden joinaš session piše, da je 50 min. Potem grem not, nalijem cca 15 litrov več bencina kokr se mi je zd

Pogled znotraj novega bolida

Post of the year

Posted Images

LP, spet jaz :)

Malo brskam po redditu in najdem par zanimivih stvari Najdem kodo  PR-IMSA2015 , ki ponuja 3 mesece za 5$. 

Je to 'legit'? zdi se mi nekam majhna cena glede na ostale :P

Če je, imam še eno dodatno vprašanje tu poleg.

Pri kodi "PR-GRIPTV" se dobi poleg Ford GT, cena je 12$.

Katera opcija se mi bolj splača? Je ta Ford vreden teh 7$ doplačila?

Hvala.

Te kode imajo neko časovno trajanje. Ne vem kaj je še aktualno ali ne. Za "Black Friday" bodo sigurno kakšne promocije. Za 25% off od letne naročnine so že, za krajša obdobja pa ne vem. Kar na njihovo uradno stran, pa FB in bo tam kej pisalo.

FordGT: Tudi, če ga dobiš ne boš mogel na uradne evente z njim, ker boš potreboval B licenco. Nekaj časa ti bo vzelo, da boš prilezel do tam. Lahko pa boš "joinal" practice serverjem. Za GT3 so skozi polni.

IR je draga zadeva in v kolikor nisi prepričan v to odsvetujem. V 1. mesecu boš tisto MX5 Mazdo drsal. Mene ni nikoli navdušila. Kot Free content pride še Cadillac. To je že zverina. Žal je serija nekoliko zamrla, saj so uporabniki šli v RUF GT3. Za ta avto boš moral doplačat (14$, če se ne motim, vendar boš dobil še ostale RUF-e). Je pa to trenutno zelo popularna serija in se boš zelo nadirkal in to kadarkoli si boš zaželel. Naj bo to ob polnoči ali pa ob 10h zjutraj. Tu pa tam boš moral dokupit kakšno progo v kolikor ne boš hotel počivat tisti teden.

Jaz sem trenutno v RUF c-spec seriji (RUF Cup). Dirka se v glavnem v pozno popoldanskih ali večernih urah. Ni pretirane gužve, vendar je lepo. Ene 16 se nas vedno zbere zvečer.

Če te mogoče zanima, bo IR v Decembru na voljo DIRT dirkanje. Road racerji imamo svoje mnenje o tem (#BLAMEDIRT), vendar nekateri čisto norijo ob temu. Možno je tudi, da decembra pride Ferrari. Po moje bo avto stal 50$ in ne rednih 14$. Community veliko pritiska, da bi IR naredil dnevno-nočne tranzicije ter dež. Oboje, če že, je po moje premaknjeno v December 2017. Prej dvomim. Novi model gum je že nekaj časa v zraku, vendar uradne najave še ni. IR je pogruntal, da guma sama po sebi ne pomeni nič. Vežna je iterakcija z asfaltom ter relacije med njima. Zato govorijo o NSM (new surface model), kjer guma in podlaga delujeta v tandemu. Saj res. IR že nakaj časa napoveduje nov poškodbeni model. 

No to so nekako stvari, ki se jih pričakuje za 2017 and beyond. Ena od pozitivnih stvari je tudi, da je veliko RL dirkačev tam. Dirkal sem že z Barichell-om, Loebom, Lando Noriss ter drugimi manj medijsko zvenečimi.

Še 1x - če so finančni pomisleki ne investiraj v IR, čeprav po moje tako kompletne alternative za resno akcijo ni. Če si facko ti bo IR celo sponzoriral nastop na Mazdinem izboru dirkačev za Mazda Cup :) Jasno, tudi IR ni perfekten. Daleč od tega. Definitivno pa je največja hiba $$$, pa še podražili so letos.

Uredil - markop

Če ne veš za kaj gre, sledi poti denarja. Iz tega izhaja nam nerazumljiv "dirt". Nenazadnje je IR logična posledica Papyrusove ekipe in igre Nascar 2003 season. Ker pa zahodnjakom denar precej diši, so v IR dodali tudi road sceno, sedaj bo pa še dirt. (to, da diši samo zahodnjakom, je precej debatljivo)

Na mojih videih, ki jih občasno v svoji nascar temi objavim, lahko občutiš dogajanje v boksih, škrabljanje ostankov gum na progi, pa še kaj, kar IR dela tako nadmočnega po igralnosti. Nenazadnje je tudi število dirkačev na dirkah in organizacija dirk na kar visoki ravni (sinoči na Homestad nascar dirki nas je bilo 140 razdeljenih v 5 skupin, glede na rating, ki ga imamo). Organizacija 24h road dirk je pa itak topšit.

Imaš to preko HDMI ?

Lahko da tvoja kartica preko HDMIja ne da več kot 1920. Mogoče je potrebno v nastavitvah nastavit kej od grafične.

EDIT: LAhko probaš narediti varnostno kopijo app.ini in redererDX11.ini. Nato ju lahko editiraš ali celo pobrišeš in IR bo na novo zagnal grafični wizard.

Uredil - markop

Mislim da lahko na roke spremeniš v app.ini ki je v mapi my documents/iracing. 

Lahko jo samo umakneš iz tega direktorija in poženeš autoconfig (oziroma se bo sam ko boš prvič štartal IR).

Kolikor je meni znano je kar nekaj folka ki tera ir v 4k resoluciji...

S4/2016 gre h koncu. Še 2 tedna in to je to. Imate kakšne plane za S1 ? Boste v kakšni seriji in odpeljali večino sezone tam ? Če bi se uspeli skupaj dobit v kakšni seriji bi bilo super. Jaz bi RUF-a naprej peljal, ni pa to "zdravo za gotovo". Problem je ker serija crkuje.

Mogoče pa DIRT peljemo !? :)

Hmm , si ti ziher da crkuje ? Sicer drugače nisem kaj dosti vozil to sezono CUP-a, sam ta teden kolikor sem gledal se je na OP kar nekaj folka nabralo vsak dan. Sicer pa je tud res, da že nekaj sezon (od kar ni več fixed) ni glih neke gužve.

Jaz sem to sezono več ali manj gulil AM GT1, za naslednjo sezono pa še ne vem... ali GT1 ali Ruf CUP... v vsakem primeru pa ne open wheeler-jev in nič kar ima ABS :)

pred 24 minutami, markop je napisal:

S4/2016 gre h koncu. Še 2 tedna in to je to. Imate kakšne plane za S1 ? Boste v kakšni seriji in odpeljali večino sezone tam ? Če bi se uspeli skupaj dobit v kakšni seriji bi bilo super. Jaz bi RUF-a naprej peljal, ni pa to "zdravo za gotovo". Problem je ker serija crkuje.

Mogoče pa DIRT peljemo !? :)

Jaz caa vem, kje bom. Hint je v zadnjem stavku[owje].

Meni se zdi, da gre kultura voznikov na slabše.
Z Domnom jih skoraj vsako endurance dirko pokasirava v roku 15min.
Da bi dobil vsaj kakšno opravičilo? Forget about it.
Zanimivo je da so to večinoma vozniki s 4000+ iratinga.

Ravno v soboto, ko je Domen spuščal naprej enega za pozicijo, se je frajer zadaj odločil, da je Copse corner idealno mesto za 3 wide. Seveda je Domna močno zadel, Domen pa v avto, ki je bil na zunanji. 
Avto je bil totalka, crasher in tisti ki je prehiteval pa sta je odnesla dokaj ok.
Ker je bil to najin edini prosti termin, je šlo nekaj ur treninga v nič.
Plus tega da ne vem kaj serjejo s temi spliti. Naju vržejo v 3ji split z avg iratingom 3900 v splitu 1 sem videl pa ekipo ki je imela avg rating 3750 [Jaoo]

Pa tudi ko vozim na treningih, začneš hiter krog pa se ti vsuje model iz boxov, ne da bi te spustil, gas pred tabo v maggots in becketts in ti uniči cel krog.
Do tega da sem videl 5 avtomobilov, ki so se razbili med sabo v roku 3 ovinkov [wall].

Ko prijaviš incident te pa gladko odjebejo z izgovorom saj imamo ir,sr,best race, drop week.

Na kratko, vse gre navzdol, razmišljam še, če bi podaljšal naročnino...

@edgeslo: PArtecipacija precej niha v RUF. Precej odvisno od proge. Zna biti dobro zna pa biti puščava. Pol pa pride še kakšno naključje (kakšna endurance dirka) in je bolj mrtvo tu pa tam. Redko, ampak je. Drugo sezono bo več free contenta in upam, da bo privabilo voznike. Je pa res, da bodo to bolj rookie. 

@alkoro: Jaz sem imel v GT3 v 2. splitu bolj fer borbe kot v 1. Ko sem padel v 1. split so šli vsi za vsako ceno na nož. Sploh mid-field, ko išče svojih 5min slave. Ne vem kaj ti rečt. Jaz napako in rahel dotik še razumem. NE razumem dive-bom ali pa nevarno vračanje na progo ali pa zapiranje,.. v 1. splitu. To je res slabo. GT3 je pa znan po tem. Endurance je po moje še huje. Recimo gredo 3 vozniki. 2 sta dobra, 3. pa ima slab IR. Povprečno so še vedno v 1. splitu. Vseeno tam pride 3. voznik, ki tam ne sodi. Ampak vseeno. Ok ni hiter, da pa je lahkomiseln je pa drugo.

V RUF imamo srečo. Precej fer borbe. Odstopil nisem že ne vem koliko časa. Ne pomnem. V GT3 pa pogosto, ko sem bil v 1. splitu. Zadnjič sem v žaru borbe eneha rahlo z 0x taknil. Žal se je zavrtel, ampak sem ga vseeno počakal in gledal kako drugi mimo švigajo. Skupaj sva zgubila 5 mest, ampak OK. Kaj čmo.