Skoči na vsebino

Project CARS

B_U_R_I

Recommended Posts

Zaradi kao next gen konzol ala ps4 nam tudi pcjašem downgrejdajo kvaliteto, primer je Witcher 3, ki je šel nazaj v grafiki v razvoju dveh let zaradi konzol, ker niso ble sposobne niti 30fps narediti. Itak je lepo videt na ps4, če pa zavira kompleten razvoj. Ker 2x seperate se jim pa ne splača razvijati.

Me pa pri igrah z volanom še najbolj moti, da imam fps pod kakšnih 100, imam občutek da ni tiste odzivnosti. Sploh pod 60 ni šans da lahko igram.   

• Odgovori 1,1k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ja glede užitka se strinjam, samo vseeno moram porihtati FFB, ker me moti tisti občutek nevednosti   Za pomoč pri setupih:  

Murn translate: Naliv je res hud. Se kar ustavim in debelo gledam. PC za 1,2k€ je podn proti 180€ vrednemu PS4.

Tole je sicer malce offtopic... ampak, ko smo lih pri fiziki - bodite veseli, da ni tole portal slo-skating.com

Posted Images

Ne vem kje si videl downgrade kar se tiče grafike pri računalniški različici P.Cars napram konzoli. Moraš vedeti,da ima Xbox one in PS4 tako dobro strojno opremo vgrajeno,da boš moral kar globoko seči v žep,da jima boš lahko konkuriral. Pri tej igri se ne vidi neke opazne razlike glede kvalitete in ne vem kaj bi še sploh lahko bilo lepše kot je sedaj.

Imam pa en problem in sicer,ko igram kariero in zaključim obe dirki(CLIO CUP) in dam izhod me dejansko vrže čisto ven na namizje,brez kakršnega koli error reporta. Ali se komu enako dogaja?

Problem odpravljen: verify integrity of game cache in sedaj deluje kot mora.

Uredil - silicijeva dolina

Ps4 in Xbox1 sta po strojnih specifikacijah primerljiva z 3leta starimi PCji. Razlika je v optimizaciji. Na eni strani imamo 2 konzoli, ki se prodajo v nekaj 100mio kosov in so vse enake skozi celotno obdobje proizvodnje. Na drugi strani je PC, ki se prehitro razvija in ob poplavi komponent tezko najdes 2 identicne konfiguracije. Eno igro optimizirat za milione razlicnih sistemov pa je malo tezje.

pCars na AMDjevih masinah je katastrofa. Upam da bo z novimi gonilniki in popravki bolje.

Ps4 in Xbox1 sta po strojnih specifikacijah primerljiva z 3leta starimi PCji. Razlika je v optimizaciji. Na eni strani imamo 2 konzoli, ki se prodajo v nekaj 100mio kosov in so vse enake skozi celotno obdobje proizvodnje. Na drugi strani je PC, ki se prehitro razvija in ob poplavi komponent tezko najdes 2 identicne konfiguracije. Eno igro optimizirat za milione razlicnih sistemov pa je malo tezje.

pCars na AMDjevih masinah je katastrofa. Upam da bo z novimi gonilniki in popravki bolje.

Se strinjam. Povsem isto je, ko govorijo, da je Android in njegovi appi zanič. Itak, Apple dela ena firma za en telefon, Android je pa na 100 različnih telefonih.

Čudno,imam AMD sestavo in deluje perfektno. Po mojem boš moral malce posodobiti strojno opremo.

Men kašnih hujših problemov ne dela, pa mam tud bl AMD vse skupi. Res ap da je mal zastarelo, sploh kar se tiče procesorja in nimam občutka kako bi dejansko mogl delat.

Kokr berm forume ima folk nekaj problemov z FPS dropi. Je pa res da je vse odvisno od sistema do sistema. 

Sam laufam na Ultra z shadows na low pri 55-74 fps. Edino kar me jezi je fps drop na start gridu ko pade na 8fps in to naj bi bil en vecjih bugov v igri.

Sistem:

AMD fx8350@4.7

AMD HD7970 @1125/1550

Kingston hyperX 2x4gb 2133

Samsung 840pro 250gb SSD

Včeraj sem se malo igral in benchmarkal PCARS na win7 in windows 10. Windows 7 še vedno prevladuje (3% manjša uporaba gpu-ja).

Sem pa med iskanjem benchmark programa naletel na zanimivo spletno stran, v njej šef Mad Studia govori o tem zakaj so problemi z AMD grafičnimi karticami:

“We’re reaching out to AMD with all of our efforts. We’ve provided them 20 keys as I say. They were invited to work with us for years, looking through company mails the last I can see they (AMD) talked to us was October of last year”. He continued:“Categorically, NVIDIA have not paid us a penny. They have though been very forthcoming with support and co-marketing work at their instigation. We’ve had emails back and forth with them yesterday also. I reiterate that this is mainly a driver issue but we’ll obviously do anything we can from our side”.

Še celoten prispevek če koga zanima: http://kotaku.com/project-cars-benchmarked-brutal-weather-conditions-1703580365

Celotna zadeva le potrjuje moje domneve da AMD-jev driver department zelo šepa, zato tudi vsakemu, ki kupuje novo grafično kartico priporočam da gre v zeleni kamp =).

Zakaj sem šel jaz že pred leti iz Nvidije na AMD ne vem točno,ker nekih razlik med top karticami nisem nikoli zasledil(razen cene morda). Itak je brez veze vse skupaj,ker je to samo ena velika vojna med tema dvema velikanoma,mularija pa ima se zakaj kregati. Meni je pomembno,da mi grafikulja služi namenu in,če mi na ultra malce zatrokira pač naredim na high in se ne obremenjujem zakaj mi ne dela na ultra. Takšen pač postaneš z leti,da ti je malce vseeno,ker so v življenju še bolj pomembne stvari kot pa "zakaj mi grafična ne meče pikslov na zaslon ultra tekoče". Igro so testirali in delali z Nvidia grafičnimi karticami za to tudi 100% podpora. Sicer pa na uradnem forumu je nek mojster od slightly mad studija dejal,da za ultra nastavitve je potrebno 2x gtx Titan(SLI) od nvidije,tako,da bi se jaz malo zamislil. Ja,meni deluje na ultra z vsemi bonbončki,ki jih igra ponuja,je pa na štartu(kot je že zgoraj omenil saL3) zares majhen frame drop,ki pa je zanemarljiv,potem pa spet z polnim "šusom" naprej. Opažam pa,da je igra še zelo nedodelana in to z kar lepimi napakami. Recimo  mi je razneslo motor tik pred vhodom v bokse. Avto seveda vgasne in z hitrostjo,ki sem jo še imel prilezem do linije,kjer se vklopi avtopilot za v bokse in glej ga zlomka,avto čudežno zalaufa in grem dalje,kjer mi zamenjajo pnevmatike in ko sem zapustil bokse avto spet "crkne".